Köket

                      

I köket har vi gjort en hel del. Golvet här är samma som i sovrummet. Ovanför diskbänken har vi spacklat och målat med en grå färg ur NCS-skalan. Glans 20. oljefärg Väggar och luckor r målade i NCS S0500-N glans 20 resp. 90. På väggen har vi även målat en ruta med griffeltavelfärg som vi använder till att skriva veckans meny på.

Vi har bytt ut alla vitvaror. Diskmaskin och spis är från Electrolux och inbyggnadskyl/frys (högra bilden) samt fläkt är från Ikea/Whirlpool. Hyllplanen ovan kyl och frys är i ek som vi oljat in med en pigmenterad olja från Timberex. Både hyllplan och konsoller kommer från Ikea.

Bord och stolar kommer från Mio och taklampan är från Ikea. Även dessa möbler kommer att bytas ut helt på det nya stället.

Sovrummet

                    

Eftersom jag älskar färg så hade jag lite svårt för att bestämma mig för vilken färg jag ville inreda med. Därför har det blivit olika färg i de olika rummen. Så kommer det inte att bli på det nya stället! Som ni ser så var jag även väldigt mycket inne på ränder när vi inredde den här lägenheten och är nu hjärligt trött på det.

I sovrummet kommer stilen att bli helt annorlunda jämfört med den nuvarande. Vi har därför sålt både sänggavel och byrå på Blocket.

Sänggavlarna kommer från Mio och är i oljad valnötsfanér. Sänglamporna kommer också därifrån. Byrån, spjälsängen, överkastet och taklampan är köpta på Ikea. Tvättkorgarna kommer från Granit.

Golvet kommer från Alloc och om jag inte minns fel så heter det Dark Oak.

Vardagsrummet

                    

Väggarna är målade i Carlsonvit och Kaffe. Soffan och fåtöljen är inhandlade på Mio och heter Tokyo. Verkar som om den serien har utgått. Förstår inte varför, jag tycker i alla fall fortfarande att den är snygg även om vi ångrar att vi inte köpte en soffa med schäslongdel istället. Det är lite skönare när man ska se på TV. Ryamattan och satsbordet är också från Mio. Soffbordet är från Bo Concept och lampan köpte vi på Inneboende på Hantverkargatan i Stockholm.

Badrummet



Vi har inte gjort så mycket med badrummet i vår nuvarande lägenhet. Har i princip bara bytt ut handfatet mot ett med skåpsunderrede samt rivit ut det fula badrumsskåpet och satt upp en spegel och hyllplan istället. Allt från Ikea förutom kranen till handfatet som vi köpt på Silvan.

En ny stil

För närnvarande bor min familj och jag i en femtiotalslägenhet som är inredd i modern/70-talsinspirerad stil. Eftersom vi snart flyttar till en lägenhet byggd på 1920-talet så är det nu dags för ett stilbyte. Vi kommer göra oss av med i princip allt utom vardagsrumsmöblerna (vår dotter har spytt ner både soffan och fåtöljen och katten har klöst sönder desamma, så ingen av dem lär gå att sälja). Riktigt längtar efter att få flytta men än är det drygt en månad kvar.

Välkommen till min nya blogg!

Har precis kommit underfund med hur kul det är att blogga. Särskilt kul är det att hålla på med bloggdesignen,  vilket jag egentligen inte har den blekast aning om hur man gör i nuläget. Ni kommer att få se sidan förändras undan för undan. Tack http://www.designadinblogg.se/ för alla tips! Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0