Godsaker i långa banor

I helgen var det dags för kalas -igen. Jag tycker knappt att jag gjort något annat än att baka kakor det här året. Denna gång var det vår yngsta som firade sin första födelsedag. Till kalaset hade jag bland annat gjort en tårta bestående av en sockerkaksbottnar i tre olika smaker: mörk choklad, jordgubb och vit choklad. Fyllningen bestod av ett lager choklad mousse och ett lager jordgubbs mousse. Sist men inte minst täckte jag tårtan med mörk choklad-, jordgubbs- och vit chokladsmörkräm. Smarrigt värre, men mäktigt.


Sweet hearts for my sweethearts

Visserligen är Alla hjärtansdag ett stort kommersiellt jippo men på något sätt tycker jag ändå om att det finns en dag då kärleken uppmärksammas extra mycket. Sedan behöver inte det innebära att man måste spendera pengar på dyra middagar, presenter och blombuketter (om man inte vill alltså).

I och med att jag jobbar heltid och har ca en timmes resväg till och från jobbet så valde jag att göra det lätt för mig och slängde ihop några cake pops till mina kära.

Ett tips är att spara toppen på kalan om du skär bort den när du ska göra tårta. Då behövrr du inte ställa dig och baka för att göra cake pops. Det är bara att ta fram så mycket kaka du behöver.


Andra gången gillt!

Jodå, det blev prinsesskalas och lyckat var det också. Det blev som vanligt lite sjukdomsbortfall i sista sekunden men det var tillräckligt med 11 barn och 6 vuxna :).


Dags för prinsesskalas!

Egentligen skulle lilla E haft sitt 5-årskalas förra söndagen men en elak lunginflammation ställde till det. Tanken är att prinsesskalaset (jodå, det är prinsessan busan själv som beatämt temat men det är klart, prinsessan mamma klagar inte) istället ska gå av stapeln nu på söndag. Om det blir något med det återstår dock att se. Lilla och stora E är i skrivande stund på akuten för att undersöka om antibiotikakuren inte var tilkräcklig.


RSS 2.0