Stora flytt dagen

Idag sker den stora flytten. Vi har jobbat som 17 hela veckan med att flytta lådor och skruva ihop möbler. Varför har man alltid 10 ggr mer saker än man tror? Det är helt sanslöst. Nu är i alla fall den gamla lägenheten i princip tom så när som på möblerna. Om några minuter ska vi hämta lastbilen och sedanär vi igång. Tar förhoppningsvis bara några timmar då vi är rätt många som bär. Tyvärr kommer jag inte kunna uppdatera bloggen på ett tag nu eftersom vi klantat oss lite och glömt bort att beställa bredband. Så nu får man vara utan Internet i 1-2 veckor hur nu det ska gå.

Påskägg

Nu när påsken närmar sig kanske det passar bra med en äggkorg. Den här fina finns på Fridas gård. Fast jag har nog inte tänkt att ha ägg i den utan lök så att den kan stå framme.



En tom duk

Här kommer bilder på en tom lägenhet. Var lite stressigt så jag fick ta bilderna i farten men jag tror nog att ni kan få ett hum om hur där ser ut i alla fall.

Välkommen in!



Köket med gasspis...



...servieringsskåp och skafferi.



Lillans krypin med övergång till vardagsrummet och...



...öppna spisen



Vårt sovrum


Vårtecken






Tidigt upp sent i säng...

...eller kanske var det tvärtom. Vi fick väldigt mycket gjort igår. Hyrde ett släp för att hämta grejor på Ikea plus sängen så vi passade på att köra över en massa lådor till lägenheten också. Känns jätte skönt. Blev rätt sent så jag kom väl inte i säng förrän vid 24-snåret. Natten har varit helt galen för dottern har hållt på och gnällt och fart runt i sängen. Vid 6-tiden tyckte hon inte att det var någon idé att sova längre så det var bara att gå upp.

Idag är det nya tag som gäller. Förhoppningsvis kommer vi att hinna sätta upp bokyllorna åtminstonne så att vi kan packa upp grerjorna som sk a vara där.

Äntligen

Nu är jag äntligen klar med halsbandet som jag började på för en evighet sedan. Trodde att det skulle funka med den nylontråd som jag hade men den var för svag och jag har inte haft tillfälle att skaffa någon annan förrän igår. Satt i mörkret igår kväll och trädde pärlor. Blev riktigt nöjd med resultatet faktiskt och det matchar verkligen min nya sommarblus. Tyckte att det var väldigt bra att jobba med nylontråd också. Kan verkligen rekommendera det till längre halsband där man inte vill ha något lås. Bara att knyta ihop och sätta en liten klick lim på knuten så är det klart.




Nytt läge

Idag smäller det. Får nycklarna vid 14-tiden och sedan blir det full fart framåt. Är kanske inte riktigt så uppspelt som jag borde. Beror nog på att sambon spenderade 6 timmar i väntrummet på djursjukhuset med katten igår. Lillpysen mådde inte bra. Det var tydligen en hel del påkörda katter som kom in och av naturliga skäl hade förtur så det blev en lång väntan. När jag gick upp för att mata lillstumpan vid 24-tiden hade de fortfarande inte kommit hem. Kändes lite läskigt. Katten fick komma med hem i alla fall och han verkar må lite bättre nu men vi måste hålla extra koll på honom de närmaste dagarna. Kunde inte kommit mer lägligt med flytten och allt.

Skansen

Var på Skansen igår. Helt underbart! Vilket väder det var. Tyvärr såg vi inte så många djur men dottern tyckte att det var jätte roligt ändå så dagen var otroligt lyckad. Såg massor av krokusar för första gången i år. Vilket härligt vårtecken det är. Kommer bild på det så småningom.

Var på Ikea idag. Sjukt mycket folk. Har aldrig varit med om något liknande. Kollade på sängbord men hittade inget som föll oss i smaken så vi får leta vidare efter det. Dock var vi nöjda med skrivbordet som vi tittat hur. Var mycket nättare än vi trott. Imorgon åker vi och handlar det plus bokhyllor samt hämtar sängstommen. Får ju nyckeln till nya lägenheten imorgon. Ser verkligen fram emot det. Kommer nog inte hinna blogga så mycket i veckan eftersom vi kommer flytta måndag-fredag.

Blogg tips

För er som är intresserade av stickning så har jag en kompis som är jätte duktig på det och som gör superfina grejor. Kolla in hennes blogg My Colourful Days.

Drömhem och trädgård

Igår fick jag första numret av min prenumeration på favorit tidningen Drömhem & Trädgård som jag fick i födelsedagspresent av mamma. Har bläddrat igenom den och redan hittat en massa fina saker som jag skulle vilja ha. Bland annat en gunga från Nordal som är helt underbar. Synd bara att man inte har någon trädgård. Men drömma går ju.


Hipp hipp hurra...



...för det är Ellies födelsedag. Eller ja inte riktigt men det skulle ha varit det om hon kommit när hon var beräknad vilket hon ju verkligen inte gjorde. Eftersom gullungens "riktiga" födelsedag är på juldagen så har vi bestämt oss för att ha lite firande även den 2 april, det vi kallar för "Elliedagen" (nej det är alltså inte Ellies namnsdag). Det blir lite paket idag och så kanske vi går till Skansen till helgen och firar lite mer.


Första april

Idag är det som bekant 1 april. Har inte varit med om ett enda busstreck än så länge, men det är kanske inte så konstigt när jag och dottern sitter isolerade i lägenheten. Vågar inte riktigt gå ut trots det fina vädret eftersom dottern åkt på en liten förkylning och är så mycket skörare än de flesta andra barn. Riktigt härligt väder är det dock men jag får njuta av dagen inifrån lägenheten istället. Gick ut på balkongen en sväng för att se om jag kunde ta några fina vårbilder och det var riktigt skönt ute. Nästan synd att vi gjort oss av med balkongmöblerna redan. Får väl flytta ut en stol när Busan ligger och sover så jag får lite sol.


RSS 2.0