Äntligen!

Nu är den äntligen klar! Klänningen som jag började med till Ellie för ett antal månader sedan och som sedan har blivit liggande eftersom jag lyckades klippa ut två högerbakstycken. Men nu är den alltså klar, det är bara att hoppas på att hon fortfarande kan ha den.


Städa städa varje fredag...

Ja så här kan det se ut när man inte har något barn hemma. Inte så ofta då med andra ord.


Hm ser att E har fixat lampan dåligt. Det får han åtgärda när han kommer hem.

Nya alster

Jag har ju varit lite dålig på att dokumentera mina alster den senaste tiden så här kommer ett gäng smycken som jag knåpat ihop. Jag har även fått en beställning på ett armband till en lite tjej som fyller år. Glömde dock att fota alternativen innan jag släppte iväg dem.




Sötvattenspärlor



Glaspärlor


Det fick jag och den var gooood!

Kan rekommendera semlorna från bageriet i Älvsjö. De var supergoda. Åt en och en halv, sedan tog det stopp.

Jag hoppas att jag får en semla idag...

...men den måste vara god!


Tips till alla pysseltokiga där ute

I helgen är det Syfestival i Stockholmsmässan.

Tips för alla hjärtans dag.

Var i Kungsträdgården idag och tittade på skridskoåkarna. Kanske något för er som ska ut på Alla hjärtansdag-date imorgon?


Lite plus och lite minus

Idag har vi varit på sjukhuset och träffat Ellies läkare. Minuset var att hon inte gått upp i vikt som vi hoppats efter magsjukeepisoden, hon ligger drygt en månad back viktmässigt. Hon borde vägt ca 9,5 kg för att följa sin kurva men hon vägde 9,2 kg. Låter kanske inte så mycket men för Ellie är vartenda gram viktigt så länge som hennes lungblåsor fortfarande nybildas. Det är fortfarande mycket viktigt att undvika att hon får infektioner som dels hindrar hennes viktuppgång (vilket på sikt påverkar hennes framtida hälsa) men också eftersom vissa infektioner är direkt skadliga för henne (om hon t.ex. kräver syrgas=>inflammation på lungorna=försämrad syreupptagningsförmåga). Längdmässigt var det ok, det är ju ett rätt godtyckligt mått eftersom det beror på vem som mäter och dessutom var Ellie inte direkt samarbetsvillig idag. 82 cm lång var hon vilket innebär att hon hoppat ner en halv kurva till -1-kurvan. På huvudomfånget följde hon sin kurva (-1-kurvan) vilket var mycket bra.

Annars var doktorn väldigt nöjd med Ellies utveckling och konstaterade att "hon är som vilken 2-åring som helst". Ellie var dessutom i sitt esse och babblade på som 17 och lekte med stetoskåpet och snodde pennor som vanligt.

Förutom detta fick hon även sina 2 synagissprutor (mot RS, ca 75% skydd) vilket var en pärs. Hon visste precis vad som var på G redan innan vi gått in på rummet så hon gallskrek. De här sprutorna är kända för att göra väldigt ont och ju mer man väger desto större dos krävs. Det är därför hon får 2 sprutor numera. 1 gång i månaden från december till april. Och den här vintern blev det ju dessutom 2 doser svinifluensavaccin så det har varit många sprutor den här vintern. Efteråt fick hon banan, glass och kexchoklad. Det var hon nog ganska nöjd med.


Lite färg tack!

Igår fick jag för mig att jag ska ha gardiner i vardagsrummet i alla fall. Hade först tänkt göra en hissgardin av ett gammalt lakan men sedan kom jag på att det vore tjusigt med en blåblommig gardin (på vit botten) till den blå trasmattan. Så jag rotade fram en tygbit som jag visste att jag hade i gömmorna men den var naturligtvis aldeles för liten så den kan jag nog tyvärr inte använda (eller tror ni att det skulle vara snyggt med en hissgardin i lapptecknik?). Hängde upp stuven på prov dock och det blev väldigt snyggt om jag får säga det själv:-) Men så idag kom jag på att jag kanske skulle tapetsera fönster väggen i en dito tapet istället så nu har jag suttit och surfat runt med en bild i huvudet men inte lyckats hitta något. Vet att jag sett jättefina tapeter i någon inredningstidning (förmodligen Drömhem & trädgård) så jag får nog börja bläddra igenom dem istället. Fast det vore nog smidigast med en gardin i alla fall. Det är mycket lättare att byta ut. Hm, får se hur jag gör.


RSS 2.0