Dagens fynd

kommer från Blocket, förstås. En gammal tvättkorg som nu står ovanpå klädskåpet. Perfekt att förvara sängkläder till långväga gäster i. Bild kommer förhoppningsvis till helgen.

Det börjar bli klart i lägenheten nu. Inte så många fler inköp som behövs. Nu ska bara balkongen på plats och några korgstolar till den innhandlas så är det KLART!

Balkongföretaget har fått upp ställningarna idag och förhoppningsvis går det snabbare att sätta upp våra balkonger än grannarnas. Har inte lust att ha ett "hål" i väggen hur länge som helst så här års. Det är tillräckligt kallt i köket som det är, får inte upp någon riktig värme på elementet. Får se om det går att göra något åt det. Hoppas det i alla fall för förra vintern gick det knappt att vistas i köket eftersom det verkligen var iskallt där.

Pringles är bra till mer än en sak

Funkar alldeles utmärkt att förvara stickor i burken nämligen.

Pringlesburk klädd med tapetstuv från Björklund & Wingqvist. Perfekt förvaring för stickor.

Fransigt

Idag fick lampskärmen fransar vilket blev ett rejält lyft. Tyvärr tycker jag inte riktigt att bilden gör den rättvisa, men men, så här blev resulatet i alla fall.

Takklampa med skärm gjord av spetstyg och fransar.

Snart är julen här

Ljusklot, guldklot från Gripsholm.
Källa: Rosa huset

Underbar kakburk i gammeldagsstil
Källa: Jotex

Gammal lampa i ny skepnad

Köpte en taklampa på bakluckeloppisen på Täbygalopp förra helgen. Har varit på jakt efter en liknande lampa ett tag nu och så ramlade jag på en där. 80 kr fick jag ge för den. Kunde kanske ha prutat men vad 17. 80 kr är ingen förmögenhet.

Omgjord lampskärm klädd i spets.

Nu i ny tappning. Visst var det gamla tyget fint men det kändes lite sunkigt och passade dessutom inte in med allt vitt hemma hos oss. Det fick bli ett vitt spetstyg istället. Funderar dock på att sätta på fransar, tror att det skulle bli snyggt.

Lampskärm klädd i spetstyg.

RSS 2.0