Prinsessans rum


Nästan färdigt

I och med att vi blev klara med vår nya vikvägg så är nu vardagsrummet näst intill färdigt. Tyvärr glömde jag ta en "före" bild på skärmen för det är väldigt stor skillnad sedan vi målat bambun vit och bytt ut vad det nu var mot tyg.



Jag har egentligen en väldig massa saker att visa er

Men eftersom Ellie envisas med att sova i vårt rum där den stationära datorn står och där vi lägger upp alla bilder så får jag hålla tillgodo med den bärbara och därmed blir det inga bilder.

Förra helgen bidde det några armband. En modifiering av detta där jag lade till en bricka som jag stämplat Ellies namn på samt en berlock i form av ett hjärta.



I veckan har korttillverkning stått på tapeten då det vankas barnkalas till helgen. Två om vädret är fint (för då är det ena utomhus) och ett om vädret inte är fint (dagiskamrat till Ellie och därför ingen större risk att träffa på sjuka barn eftersom alla är infektionskänsliga). Det blir Ellies första barnkalas så det blir förhoppningsvis trevligt.

Var ju tvungen att slå in paketen lite fint också. Blir så mycket roligare då, tycker jag i alla fall. Precis när jag slagit in det första kom jag på att jag glömt att kolla om det satt några prislappar på! Typiskt, men jag chansar på att det inte gjorde det.

Det andra paketet som är till Ellies dagiskamrat innehåller ett armband samt boken Klåfingerdagen, vilken inte var den lättaste att få tag i eftersom den är definitivt slut på förlaget. Lyckades ändå få tag i ett ex som tur var. Nu är det bara att hoppas att tjejen inte har boken redan. Anledningen till att jag ville köpa den var att flicka i boken heter samma sak som födelsedagsbarnet. Det är ett ganska ovanligt namn som jag faktiskt själv hade på min lista i fall vi skulle få en dotter, men nu var det ju inte en Lilla O vi fick utan en Ellie. Ni som läst serien om Pip-Larssons kanske kan lista ut vad hon heter.

(BTW, Ellie vägde 9,635 kg idag. Äntligen går det frammåt!)

Barnrummet

Hos Ilva kan man hitta en hel del fina grejor, kanske blir ett besök där i sommar. Vi har hyrt en stuga en vecka nere i Jonstorp. Stoff och Stil får man ju inte missa heller när man för en gångs skull är nere i Skåne.


Rosa spis

Källa: www.ilva.se


Blå kokplatta för det lila barnrummet

www.ilva.se



Läckra bakverk i trä

www.ilva.se


Söta Babuschkor som pricken över i

www.ilva.se


Dagis igen

Ja så var Ellie tillbaka igen efter förkylning nr 2 sedan hon började dagis. Tydligen var nästan alla barn sjuka. Hoppas det var sista omgången för den här säsongen för nu behöver hon gå upp i vikt. Har pendlat upp och ner sedan första magsjukan i början på året och står i princip på+-0 i vikt sedan i julas vilket inte är så bra men hon verkar ha växt på längden i alla fall, alltid något att glädjas åt.

Det blir väl några dagar till med inskolning antar jag men sedan ser jag fram emot att få lämna henne på dagis. Har ju bara varit där en gång innan hon började. Det jag däremot inte ser fram emot är att jobba till 18 varje dag vilket det blir till att göra eftersom jag bara kan flexa mellan 7.30-9 och 16.30-18 vilket i sin tur innebär att jag inte kan hämta Ellie på dagis utan endast lämna. Annars blir det aldeles för långa dagar. Får se om vi tar in någon hjälp i höst för då kan jag åtminstonne lämna någon dag i veckan och sluta "tidigt". Om jag ska komma hem 18.30-19 varje dag kommer jag ju knappt hinna träffa Ellie under vardagarna :-(

Årets första grillning

ägde rum igår (ja vi tjuvstartade visserligen med grannarna för någon vecka sedan men då vart det bara grillkorv). Solen hade äntligen letat sig in på innergården så det var helt ljuvligt att sitta där medan köttet grillades. I lördags hade vi några vänner över på middag. Det vankades gratinerad hummer till förrätt, ugnsbakade rotsaker och lax till huvudrätt samt glass med varm hjortronsylt till efterrätt. Mums!


Källa: arla.se



Källa: arla.se

Vet inte vad den som skrev det sista receptet tänkte med för det är alldeles för kort tid för rotsakerna i ugnen. Min rekommendation är att man gör ganska smala bitar samt börjar med att köra rödbetorna en stund för att sedan lägga till resten av rotsakerna och till sist laxen. Jag la även på citronskivor på laxen och pressade några vitlöksklyftor över potatisen.



RSS 2.0