Folk förstår nog inte hur fantastiskt det är

men i lördags åt Ellie en hel banan för första gången. Gissa om vi blev glada. Hon har gjort om bravaden idag så det var inte någon engångsföreteelse heller.


Har precis ätit en brakmiddag

Vi har bestämt oss för att göra riktiga söndagsmiddagar och har nu gjort stek två söndagar i rad. Blir fantastiskt gott. Idag har jag hunnit med att sy två kökshandukar och två löpare till köksbordet. Vi fixade lite fint i köket trots att bordet inte var klart och det var otroligt mysigt. Ska försöka lägga in bilder på det färdiga resultatet imorgon om jag hinner. Börjar ju trots allt att jobba imorgon igen.

Ta ta!


Före

Så här såg vårt köksbord ut innan vi målade det. Har blivit två strykningar än så länge och det lär nog bli en tredje också så tyvärr blir det inte färdigt i helgen som vi hade hoppats. Var så trött efter konferensen så jag orkade inte börja med bordet när jag kom hem i fredags. För er som inte redan vet det så blev det en tripp till Åland med Birka Paradise.


Pippi på fåglar?

Jag är på jakt efter en fågelbur och hittade den här underbara hos House of Linnea. Den finns som både stor och liten modell.


Foto: House of Linnea

Blickfång



 

Kruka och blomma från Plantagen. Ljuslykta från Ikea
.

Igår bidde det en massa saker

Var riktigt produktiv igår eftersom jag äntligen tagit mig i kragen och släpat fram symaskinen (som naturligtvis krånglade som 17). Det blev 2 kuddar till kökssoffan, naturligtvis vände jag tyget åt fel håll på den ena kudden så den får jag sprätta upp och göra om vid tillfälle. Sedan sydde jag äntligen kudden till Ellies rum och sist men inte minst så blev det även en ny mössa och halsduk till Ellie.






Det kommer att bli så bra

med det nya bordet. Det känner jag på mig. Bordet har nämligen två lådor i sig som blir perfekta att förvara bestick och servetter i. Vi som har så ont om lådor i köket behöver verkligen det. Bordet är dock inte på plats ännu eftersom benen är avskruvade. Det ska ju naturligtvis målas vitt också. Får se när det blir för nu börjar jag snart jobba efter drygt 20 månaders föräldraledighet. Börjar med konferens på torsdag-fredag och sedan drar det igång på måndag. Huh! Inte lätt att börja jobba igen när man varit borta så länge.

Det bidde ingen soffa idag

Men E är i alla fall på väg hem med bordet. Ska bli så skönt att slippa det där ellips bordet. Har aldrig riktigt gillat det, men det var i princip det enda som fanns i valnöt när vi köpte det och valnöt ville vi ha...då. Nu är det vitt vitt vitt som gäller. Och så lite pasteller.

Igår slog jag till på lampskärmarna från Rusta. De kostade ju bara 39 kr/st och jag kände att vi bara var tvungna att ha ett par lampskärmar. Nu! Med en gång! De funkar helt ok tycker jag i väntan på att jag ska ta mig tid att sy ett par. Så var det ju det här med lamskärmsskeltt också. Så fasansfullt dyrt och inte har jag hittat några begagnade lamskärmar heller som jag kunnat använda mig av. Men nu har jag ju i alla fall mina skärmar från Rusta. Fick leta igenom hela högen med bordlampskärmar innan jag hittade två exemplar av den jag ville ha. Valde mellan rosa och vita men de vita skiljde så mycket i färg och någon var lite smutsig så det fick bli rosa.


Snart är hemmet komplett

Igår var E och hämtade ett slagbord som vi ska ha som pysselbord i sovrummet tillsammans med två tillhörande pallar. De går dock i mörkblått så de ska naturligtvis målas vita så småningom. Idag ska vi hämta ett köksbord och eventuellt en soffa. Efter det är det bara ett soffbord och minst två köksstolar som saknas i möbelväg.

Egendesignad medicinburk

Igår passade vi på att spraya lite saker. Eller vi och vi. E sprayade sina Warhammergubbar och jag sprayade saker till vårt hem :-) Två tavelramar sprayades i matt vitt, naturligtvis tog färgen slut innan jag var helt klar med den ena så det blir till att köpa ny spray färg. Likadant gick det med burkarna jag sprayade. Färgen räckte bara till en stor och en liten burk inklusive lock plus ett lock till en stor burk. Det är väl inte alltid så ekonomiskt att spraya saker men om man vill ha något som ingen annan har så kan det vara värt det. När det gäller ramar så är det definitivt värt det för det är så dyrt att köpa nya. Så här blev i alla fall resultatet.


Jag kunde inte låta bli

Att köpa ljuskronan på Ambiance som jag spanat in tidigare. Den passade faktiskt mycket bättre i köket än fotogenlampan som får bli förpassad till vardagsrummet tills vi fått vår balkong. Eller fått och fått vi får ju förstås betala för den, men det är det värt. Det kommer att bli så mysigt nästa vår och sommar när vi kan sitta och blicka ut över innergårdarna med ett glas vin i handen. Det ser vi fram emot.




Tyg till kökssoffan

Hade egentligen tänkt vänta med att köpa tyg till kökssoffan tills vi valt tapet men när vi var på Ikea idag så hittade jag ett så fint tyg som bara kostade 59 kr/m så då tänkte jag som så: om det inte passar när vi väl fått upp en tapet så får vi väl byta tyg då. Eftersom jag inte ens behövde en meter så gick det på dryga 30 kr. Det är ju inte så mycket att bråka om. Har lagt på tyget på soffan och det ser jätte fint ut. Nu måste jag bara låna en häftpistol av en kompis och så är saken kirrad. Nu ångrar jag bara att jag inte köpte lite andra tyger till soffkuddar också. Det får bli en annan gång.



Tjingeling!

PS. Ignorera gärna smulorna på golvet. Egentligen hade vi städdag igår men vi var så trötta och tänkte ta det på förmiddagen men så blev det visst inte. Surprise, surprise. Får ta en sväng med dammsugaren imorgon förmiddag istället.

Mika is back!

Läste just på en annan blogg att Mika släppt en ny skiva. Har bara hört en låt än så länge "We are golden" och den var helt ok men inte i klass med "Grace Kelly" förstås. Videon var dock i typisk Mika stil. Jag och en kompis var och såg Mika när han var i Globen och det kommer jag definitivt att göra om ifall han kommer hit igen. Ja jag skriver såg för det var en helt fantastisk show med alla godbitar från skivan och en hel del nytt material också.


Idag blir det en liten tripp till Ikea

Vi tänkte kolla på en hörnsoffa där för att se om vi kan tänka oss att köpa den. Det är så dåligt utbud på hörnsoffor som passar vår stil. Är faktiskt bara Ikea som har en som är någorlunda. Vad vi har hittat i alla fall. Och E har ju fått för sig att vi prompt ska ha en hörnsoffa och jag kan väl hålla med om att det vore praktiskt...så därför får det bli en. Frågan är bara vilken.

Ingen som vill ha vår gamla soffa och fåtölj? Fås gratis mot bortforsling :-)

Armband med hänge

Nu har jag äntligen färdigställt ett armband som jag haft liggande hur länge som helst. Det blev inte riktigt som jag tänkte från början men det blir det ju sällan. Man får prova sig fram, se vad som blir bäst. Det som verkar bra i teorin fungerar ju inte alltid i praktiken och ibland kommer man på bättre lösningar när man arbetar praktiskt än vad man kunnat tänka ut i teorin. Jaja, nog svamlat om detta. Här är i alla fall armbandet. Det enda som saknas nu är skrift på hänget. Hoppas på att kunna inhandla en stämpelsats till helgen. Armbandet kommer att finnas till försäljning i  min shop så snart det är helt färdigt.




185 kr

En beställning är avklarad

nu ska jag bara skicka iväg grejorna också och hoppas att mottagaren blir nöjd.
















En ny stol

E hade med sig en fin gammal stol hem från sina föräldrar. Den behöver dock skrapas och målas innan den passar in. Förnärvarande är den lite väl chabby chic för resten av inredningen.


Ögonblick som gör livet värt att leva

Idag fick E och jag varsin riktig puss rätt på munnen av Ellie för allra första gången. Härligt!

Är lite i valet och kvalet

angående hur jag ska göra med Design Torget. Läste deras vilkor lite noggrannare och de tar 50 % i kommission + lagerhyra vilket betyder att man måste sätta rätt så saftiga priser för att tjäna något överhuvudtaget. Om man inte säljer massor förstås men det kan man ju inte veta. Får fundera ytterligare på hur jag ska göra.

Är hösten här nu?

För någon timme sedan var det som om himlens portar hade öppnat sig för det öste verkligen ner. Jag fick springa ut till vädringsbalkongen för att ta in mattan som jag tvättade igår innan den blev dyngsur igen. Väl inne med mattan upptäckte jag en stor spindel på den (jag är måttligt förtjust i spindlar) och det blev en liten stund av panik innan jag fick upp låset på dörren igen och ut med mattan i trapphuset för att sedan hänga upp den på trappräcket. Usch! Kryp ska hålla sig ute i naturen inte komma in i hus och lägenheter.

Är det så att hösten är här nu? När jag var på stan i lördags kände jag inte ett dugg för att titta på somriga klänningar och blusar. Istället blev det ju som ni vet en skön kofta. Det brukar vara ett tecken på att hösten är i antågande när man längtar efter att klä sig i mysiga tröjor och krypa upp i soffan med en god bok och en kopp hett te medans elden sprakar i öppna spisen. Jag har faktiskt inget emot hösten. Tycker att det är en härlig årstid med många vackra färger.

Blair Waldorf

Köpte ett diadem a la Blair Waldorf igår på Accessorize. Jätte sött med en röd rosett. De hade flera jätte fina diadem där men just det här matchade min väska så bra ;-) Hade naturligtvis på mig det igår kväll.


Källa: Accessorize

Hittade också en jätte fin kofta på Åhlens för endast 349 kr. Det tycker jag är billigt för en tjock kofta. Brukar kosta betydligt mer.

Vit ram

Vi köpte några ramar i en secondhandbutik när vi var "hemma" i somras. De var i plast och någon ful brun färg som kanske skulle föreställa trä. Har i alla fall spraymålat dem nu och ångrar att vi inte köpte fler för det blev så himla bra. Och bara 15 kr kostade de också. Hade tänkte spraya några plåtburkar idag som jag köpt i en Hemtex butik som ska läggas ner, men det blåser så mycket idag så det blir nog inget med det.. Även de kostade 15 kr/st. Borde ge mig ut och kolla om det finns fler kvar men blåsten känns inte så lockande. Det är ju dock fint väder så en promenad kan man ju alltid kosta på sig.


Ja jag är vaken

Har egentligen varit vaken i flera timmar men inte orkat gå upp. Det börjar väl bli dags att sätta igång med den tredje strykningen på soffan dock så bäst att sätta lite fart.

Har precis kommit hem från

Lemon bar. Å vad jag är glad att jag inte är singel. Det är en sådan köttmarknad ute på ställena i Stockholm. Kanske är likadant i övriga landet. Man riktigt ser hur folk står och kollar in eventuella byten men det är få som vågar ta stegen. Kanske väntar de tills stängning innan de vågar göra slag i saken, vad vet jag. Sorgligt är det i alla fall. Men jag får ändå säga att jag haft en trevlig kväll. Trevligt umgänge och bra musik. Är det bara schlager på dansgolvet så är kvällen räddad.

God natt

Ett gott skratt förlänger livet säger man ju

Jag fick mig i alla fall ett rejält gott skratt igår när jag läste ett blogginlägg. Tyvärr kan jag inte för mitt liv komma ihåg från vilken blogg det kom. Kontentan var i alla fall det här:

Vederbörande när en dröm om att få tala inför en världspublik om sig själv och lite annat smått och gott. Detta bör då lämpligast göras på världsspråket engelska varför hon inom hemmets väggar tränar dagligen till tonårssonens förtret. Detta har till följd att hon även utanför hemmet lyckas blanda in en del "engelska" uttryck. När så modern och systern var på besök så besökte man byns fik där modern beställde bullar och fick då frågan: Vanliga bullar? Varpå huvudpersonen ifråga kläcker ur sig till systern: "Årdinäry bååls". Det tog en lång stund innan poletten trillade ner och hon försod vad hon hade sagt.

Ja jag skrattade i alla fall gott.

Jag tror att jag var hög igår...

...på koffein. Fast jag hade ju bara druckit 0,5 l Coca cola så det kan ha varit en pysselkick också. Hade i alla fall väldans svårt att somna och precis när jag släckt lyset började någon granne att spela dunkadunkamusil Ja så är det. gick upp flera gånger, sista gången jag gick och lade mig var vid 01.30. Då hade det varit tyst hos grannen en stund men så började de igen. Det som var särskilt irriterande var en kille med en djup och starks stämma (ni vet hur sådana kan tränga igenom de tjockaste väggar) som skrattade: -"Moahahaha moahahaha", hela tiden.

Kolla in detta!

.

Mumsig pastasallad

Blev sååå hungrig nyss så jag var tvungen att laga mat (är lite dålig på att äta när jag är ensam hemma, glöms lätt bort när jag håller på med mina projekt). Det blev min favoritpastasallad.



Här kommer receptet. Ät och njut!

250 g fusilli eller penne pasta
1 gul paprika
1/2-1 röd lök
1 ask körsbärstomater
150 g fetaost
färsk basilika
3 msk pesto
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna. Blanda pesto, vinäger och vatten i en skål. Skär paprikan och löken i strimlor. Blanda i alla ingredienserna i skålen. Klart!

Bon Appetit!

Nu vill jag har råd av er...

...så ge mig lite kommentarer nu. Av vilket tyg ska jag sy ett kuddfodral till kudden i gungstolen. Hur resten av rummet ser ut kan ni se här och här.








Resultat efter första strykningen

Så här ser soffan ut efter första strykningen. Visst blir det bra? Tror att det räcker med två strykningar.



Tänkte komma med lite målningstips. Själv föredrar jag att använda vattenbaserad färg men man kan naturligtvis använda oljebaserad också om man vill det. Fördelarna med vattenbaserad färg är:

Den luktar inte särskilt mycket.

Det är lätt att rengöra penslar och kärl.

Den torkar snabbt.

Det är snällare mot miljön än oljebaserad.

Att den torkar snabbt är också en nackdel. Det gäller att arbeta snabbt för man kan inte gå tillbaka och fixa till senare. Därför gäller det att arbeta systematiskt och gärna använda en roller till att stryka ut färgen med för att sedan (om man så vill) stryka över det med en pensel för att få penseldrag istället för knottrorna som blir av rollern. Vill man ha det riktigt slätt, om man exempelvis målar köksluckor, så använder man en skumroller istället för pensel.


Toodeloo!
 

I'm Nobody! Who are You?

I'm nobody! Who are you?
Are you nobody, too?
Then there's a pair of us - don't tell!
They'd banish us, you know.


How dreary to be somebody!
How public, like a frog
To tell your name the livelong day
To an admiring bog!

/Emily Dickinson


Tänkvärt...

...läs gärna detta! Fick rysningar när jag läste det.

Nu har jag spenderat en timme...

...med att kvistlacka kökssoffan. Ja jag körde hela soffan för jag vill inte riskera några genomslag av varken furu eller kvistar. Ska dock använda en roller när jag målar soffan för det var väldans vilken tid det tog med pensel. Använde ju i och för sig en väldigt liten pensel så den kan ju ha haft med det å göra :-) Ska träffa en kompis senare idag å hitta på något skoj nu när jag är man- och barnledig. Hon har köpt färg till mig på vår förra arbetsplats så efter det ska jag måla första lagret på soffan och sedan sätta igång och spraya lite ramar och burkar.

Tjingtjong!

Lampskärmar

Hittade de här fina lampskärmarna på Rusta. Om de inte varit för små hade jag nog köpt dem till sovrummet istället för att göra egna.


Källa: Rusta


Källa: Rusta

Äntligen en kökssoffa

Igår kväll var vi ute på Lidingö och hämtade en kökssoffa som jag hittat på Blocket (älskade Blocket :-) ). Har letat länge efter en i rätt storlek vilket varit svårt att få tag på . De flesta är ju stora åbäken på nästan 2 m vilket är aldeles för stort för vårt lilla kök. Den här var dock ca 1,45 m vilket var helt perfekt. Det är en furusoffa så jag ska naturligtvis måla vit. Ska också klä om i något fint tyg. Funderar på vit- och rosarutigt. Det blir ett av mina helgprojekt när Ex2 åker till farmor och farfar. Soffan var ett riktigt fynd, de ville nog bara bli av med den. 250 kr!


Äntligen är skänken färdig

I helgen fick vi äntligen tummen ur och satte dit de sista beslagen på skänken. Det blev riktigt bra. Nu saknas bara resten av möblemanget. Måste bestämma oss för vilken soffa vi ska köpa. Är så tråkigt att ha ett stort fint rum som man i princip inte utnyttjar. Särskilt när det är sådant här ruskväder ute. Då vill man gärna sjunka ner i soffan och tända en brasa.


Bara två hjärtan kvar...

...att virka och så tar garnet slut när jag precis påbörjat det näst sista. Typiskt. Måste hitta någon butik i närheten som har det garnet för jag har ingen lust att åka till Sumpan. Tycker ofta att projekt hänger på om man har material eller inte. Oftast har jag det inte och små möjligheter att anskaffa det så det drar ut så dant på tiden. Jaja, finns väl värre saker man kan råka ut för än att garnet tar slut. Ja det borde väl jag veta. Nya projekt på gång, kommer dock inte visa så mycket inom den närmsta tiden eftersom jag ska skicka in ansökningar till Design Torget. Hoppas på att få napp där. Har fortfarande inte fått svar från signerat.se men tycker själv att mina smycken är snyggare än de flesta där. Vad tycker ni?

Deppigt!

:-(

Ellie goes bananas

Idag har Ellie käkat banan! Ja för er andra är detta kanske inte någon sensation för era barn äter väl banan var och varannnan dag. Det gör däremot inte Ellie. Hon har vägrat fruktpuréer (förståeligt) men också all frukt utom torkad. Därför blev jag nu själaglad när hon glatt tog flera tuggor av bananen till mellis. Banan är ju så lätt och smidigt att ha med sig.

Tjingeling!

Mälarpaviljongen

Idag käkade vi lunch på Mälarpaviljongen. Stekt strömming med potatispuré och rårörda lingon. Mums!

Nattinatti!


Kräftskiva

Det har varit mycket socilatumgänge den här veckan och vi har hunnit med två kräftskivor. Här kommer lite bilder från kräftskivan med grannarna på gården. Blev en sen kväll. Barnfamiljerna störde lugnet långt in på natten:-)










Det var inte så här det skulle bli

men eftersom jag kom på ett bättre sätt att göra hjärtan till mitt nya projekt på och jag redan gjort två på det gamla sättet så tänkte jag att jag skulle använda de gamla som dekoration. 


Tapetplaner

Häromdagen var jag och hämtade lite fler tapetprover hos Björklund &Wingqvist. Tyvärr var de inte helt klara med den nya butiken så jag fick inte tag i alla prov som jag ville ha. Fick dock med mig det viktigaste så det var ju bra. Har planer på att tapetsera om väggen i köket som de förra ägarna målat i en caffelatte ton. Det känns ju ganska så ute idag och passar inte alls in i den inredningsstil som vi eftersträvar därav tapetseringen. Helst hade jag velat sätta upp pärlspont på den väggen och måla den vit. Problemet är bara att fodret till skafferidörren sitter så nära väggen och likadant med det runda fönstret på motstående sida så jag tror att det blir lite krångligt att få till det snyggt. Dessutom skulle jag då behöva måla om hela köket eftersom de andra väggarna inte är vita utan är målade i någon ljusbeige ton och det har jag helt enkelt inte lust till. Därför får det bli tapet.


Ajajaj

Igår hade jag på mig ett par tygskor som jag köpte förra sommren men som jag knappt användt. Följden av det blev att jag nu har blåsor runt om båda hälarna. Ajajaj, jag fick gå barfota hem sista biten igår för jag kunde bara inte ha på mig skorna. Det var riktigt otrevligt att gå barfota för det var så torrt på marken. Idag blir det flipflops för hela slanten.

Kräftskiva ikväll. Mums!

Tjingeling!

Kändisspaning i Vasaparken

Tog en sväng till Vasaparken för att testa lekparken där och där stod han och gungade med sin lille son. Ja alltså tro nu inte att jag är en sådan där kändisgalning för egentligen bryr jag mig inte ett skvatt och har ingen som helst koll på vem som är vem och vad. Men jag tänkte att det kanske hade lite bloggvärde:-) Ja vem var det nu jag såg? Jo det var mr Allsång på Skansen himself, Anders Lundin alltså. Både E och jag konstaterade att han såg så vanlig ut att man lika gärna kunnat missat att det var han. Jaha nu vet ni det. Nu ska Ellie, Maria och jag ha pysselkväll.


Toodeloo!

Brödkorg

Hittade en jättefin brödkorg från House Doctor idag. Den finns bland annat att köpa hos Hem & Hav.


Jaaa vad braaaa...not!

När E kom upp till tvättstugan imorse så var det låst. Den dörren har aldrig varit låst tidigare och inte tusan har vi någon nyckel dit. Måttligt kul. Man vill ju inte gärna knacka på hos någon granne kl. 8 på morgonen heller. Vem tusan låser en tom tvättstuga? E var måttligt glad efter att ha släpat tvätt upp och ner från vinden helt i onödan. Dessutom behövde han vissa av kläderna till ikväll. Tur att vi har en egen tvättmaskin. Hoppas nu bara att det hinner torka.

Förvaring

Vi har funderat på hur vi ska förvara lillskruttans alla mediciner på ett snyggt och praktiskt sätt. Just nu ligger det mesta i städskrubben men en del ligger också utspritt över köksbänken. Varken snyggt eller passande. Hittade just en snygg box på Fridas gård som kanske skulle kunna passa. Men helst skulle jag vilja ha en i vitt, creme eller rosa. Någon som har något tips?


Mitt lilla hjärta

Idag har vi varit i Sumpan på Textilcentrum och köpt tyg och garn. Jag har börjat på en ny produkt, ni får se längre fram vad det ska bli. Här kommer en preview.


Waldemarsudde

Igår tog vi en cykeltur till Waldemarsudde. Det är så härligt där ute under varma sommardagar. Vinden som fläktar, vattnet som kluckar och solen som steker. Det brukar heller inte vara pintjockt med folk där vilket vi uppskattar.






Loppisfynd nr 3

För ett tag sedan hittade vi en jätte fin spegel med en liten hylla som var perfekt för vår hall. Tyvärr var spegeln skadad på alla de exemplar som fanns i butiken så det blev inget köp. I helgen hittade vi istället den här fina spegeln för dryga 40 kr på en loppis. Med lite vit färg så passade den som handen i handsken. Det blev en väsentlig pris skillnad också för den vi först tittat på kostade över 1000 kr vilket vi egentligen tyckte var lite väl mycket.


Loppisfynd nr 2

E vill gärna ha lite JR Ewing feeling i vardagsrummet. Därav nästa loppis fynd. Alltihop gick väl på ca 100 kr.


Loppisfynd

Vi har fyndat massor med fina saker på loppis när vi varit borta. Bland annat den här fina telefonen som får pryda vårt skrivbor. Den fungerar dock inte men det gör ingenting för det var heller inte meningen att den skulle användas. Det kommer mera loppis fynd så småningom, måste hinna fota allt bara. Har även lite nyheter från köket att visa.

 

RSS 2.0