Jag är glad att jag missade Robinsonfinalen igår.

Har för första gången på flera år följt Robinson men nu kommer jag att bojkotta det programmet för resten av livet om inget drastiskt händer med programmet. Att en så ovärdigvinnare ska vinna som Elleonor pga de att de röstande deltagarna var dåliga förlorare är katastrofalt för programmet anser jag. Nåväl det finns ju viktigare saker att ägna livet åt än dessa evinnerliga dokusåpor. Det vackra vädret tillexempel, Hoppas att det håller i sig. Det blir grillning idag också. Var underbart gott igår.


Vilken härlig dag...

Vilket underbart väder! Inte lika skönt för de som sprungit/springer Stockholm Maraton dock. Huh vilken värmebölja. Undrar hur många som fått värmeslag under loppet. Idag har vi vandrat omkring i flera timmar. Tyvärr glömde jag ta med kameran så det blev inga bilder idag. Avslutade dagen med en tur till Hötorget och Hötorgshallen där vi inhandlade blommor samt ingredienser till dagens middag. Brodern med flickvän är här på besök och eftersom han är duktig på att laga mat så blir det nog smarrigt.

Dagens tips

För er som har blöjbarn kan jag ge ett schysst tips på blöjförvaring. Jag har tagit en liten kartong (ask till 1ml medicinsprutor passar utmärkt för er som har tillgång till det). Den har jag sedan klätt med en tapetprovbit och knutit ett sidenband runt. Simsalabim så har du en snygg blöjförvaring.


Jodå, det är full fart på mig idag.

Har tänkt att göra en tavelvägg med bilder på dottern. Är inte superförtjust i tapeten som de föregående ägarna valt så tänkte sätta upp bilderna där. Hoppas att det blir snyggt. Ungefär så här har jag tänkt mig det (så ser ju inte vår tapet ut men...).


Manual till Huskystar 207 mottages tacksamt!

Håller på att bli galen. Vi har en låda där vi förvarar manualer till alla möjliga apparater men där i ligger tydligen inte manualen till min symaskin. Finns det någon därute som har en manual så vill jag väldigt gärna ha en kopia. Har letat på nätet men där finns ingen. Får väl köpa en ny maskin snart. För den här går ju i skrivande stund inte att använda. Behöver en manual. Ska ju tydligen finnas så himla bra inställningar som manuell trådspänning och justerbartpressarfotstryck. Ja tack! Hur gör man det då?


Mössa

Designmässigt är jag riktigt nöjd med mössan. Tyvärr är min symaskin inte riktigt med på noterna så det blev inte världens snyggaste zickzacksöm runt kanterna. Får väl göra en till och försöka få fason på maskinen. Så här ser mössan ut i alla fall.


Morsdag

Som alla vet (eller?) så är det ju Morsdag på söndag. Fick ett jätte bra tips från en annan bloggare om vad man kan köpa till lilla mamma som har allt. Klicka på bilden så kommer du dit.


Årets första jordgubbar...

...köpte jag när jag gick hem igår. Belgiska dock så de var lite vattniga i smaken, men ändock jordgubbar. I love jordgubbar!



Det blev en riktig tur igår kan jag säga. På Västerbron blåste det halv storm men så fort vi kom till Hornstull så blev det skönare. Eftersom jag är grymt höjdrädd så valde jag att ta den långa vägen hem via Slussen och Gamla stan. Det tog dubbelt så lång tid men skönt var det. Blåste dock rejält och vid Gamla stan träffade vi på en tjej vars väska blåst i vattnet så hon fick låna vårt parasoll och fiska upp den med. Tyvärr hamnade mobilen på havets botten.

Inte lika underbart.

Vaknade till en gråmulen morgonhimmel och plötsligt känns inte livet lika underbart längre. Tänk vad vädret kan ställa till med för humöret. Det kanske är därför som depression är en vanligt förekommande åkomma i det här landet. Till på köpet så var det strömavbrott så jag och lillan har famlat runt i halvmörker här på morgonkvisten. Jag hoppas att det inte kommer något regn i alla fall. Ska ta en långpromenad fram och tillbaka till sjukhuset idag och har inte den blekaste aning om var vi kan ha något paraply. Det ser dock illavarslande ut när jag tittar ut.

Kollade just på kartan på Eniro och det är i alla fall bara 5 km dit ungefär. Inte allt för långt med andra ord. Synd att vi inte hann få på barnstolen på cykeln igår för då kunde jag ha cyklat. Då hade det gått riktigt fort.


Underbart!

Vilket underbart väder! Ska verkligen passa på och njuta idag. Är det inte märkligt vad fint väder kan göra för humöret? När solen skiner är det svårt att inte gå runt med ett stort leende på läpparna. Det känns som om världen fulkomligt exploderat. Det grönskar och prunkar överallt. Det är så underbart att dra upp rullgardinen och titta ut på vår innegård. Där utanför fönstret står en stor doftande syren. Jag älskar syrener och det verkar det finnas gott om i huvudstaden. I vart och vartannat gathörn står de och fögyller vår stad.


Försäljning

Har börjat fundera så smått på att börja sälja mina alster. Till att börja med som hobbyverksamhet för att se om det finns något intresse. I DN läste jag om Kidz market, ett ställe där man kan sälja sina begagnade barnprylar. Det kanske kan vara ett bra stället att börja på. Sedan tipsade min kompis som har bloggen My Colourful Days mig om en sajt där man kan sälja egendesignade produkter så det funderar jag också på.

Nu när jag äntligen fått tygerna från Stoff & stil så har jag flera idéer som jag skall förverkliga. Till att börja med ska jag sy en mössa till grannpojken. Han var så gullig och bjöd Ellie på sitt födelsedagskalas (eller det var väl föräldrarna egentligen) men tyvärr kunde vi inte gå eftersom Ellie var sjuk. Han ska få en present i alla fall. Håller i skrivande stund på att tvätta tygerna så jag hoppas kunna sätta igång till kvällen. Ska väl inte ta allt för lång tid att sy en mössa. Sedan har jag lite anda projekt på gång också. Tänkte sätta igång och virka lite. Mer om det berättar jag sedan. Vill inte avslöja allt för mycket av mina planer.

Mössan tänkte jag göra i två olika tyger. Ett på framsidan som är mönstrat och ett på baksidan som är enfärgat. Av det enfärgade tyget kommer jag även att göra en applikation av bokstaven E eftersom den lille gossen heter Edvin.






Dörrmatta

Tidigare hade vi en jätte snygg dörrmatta i kokos. Tyvärr var den helt omöjlig att göra ren så den hamnade tillslut på tippen. Nu letar jag istället efter något snyggt men samtigt något som är lätt att rengöra för att torka av fötterna på. Hos Design Direkt hittade jag dessa snygga mattor gjorda i gummi.



Fina barnskor

Jag som letat som 17 efter fina barnskor i små storlekar hittade precis ett par underbart söta som jag bara måste köpa till Ellie, hon behöver ett par röda skor för att matcha sina röda kläder (tror dock inte att pappa håller med om det). Hade ingen aning om att Vincent sålde via nätet, ramlade på deras hemsida när jag surfade runt på olika bloggar.


Muji

Ja här händer det inte mycket eftersom lillan fortfarande ligger på sjukhus. Igår fick vi flytta tillbaka till Sachska igen. Det var skönt att "komma hem". Ellie har mått mycket bättre idag men har fortfarande en väldigt jobbig hosta. Nåväl det om detta. Igår han jag med en sväng till Åhléns när jag gick för att köpa middag. Såg då en behändig liten cd-spelare som jag tänkte kunde passa i dotterns lilla krypin. Den är från Muji och man sätter den på väggen. Finns både i vitt och svart. Det blir den vita för vår del så smälter den diskret in.


Yasuragi

Läste precis en artikel i DN om Yasuragi. Låter verkligen helt underbart. E och jag pratade om att åka dit så småningom när lillan har blivit lite bättre. Vi har varit på spa tidigare, i Tranås. Det var jätte skönt och avslappnande men jag hade velat att det fanns lite fler bassänger med varmt vatten. Det fanns bara en och där hade vattnent gärna fått vara lite varmare. Syrran och jag var i Budapest för några år sedan. Då passade vi på att besöka några av de mest kända baden Széchenyi-badet och Gellértbadet. Där kan man snacka om varmt vatten.



Om ni undrar vart jag tagit vägen ....

...så är vi på sjukhuset igen. Har varit på Sachska sedan i onsdags och blev igår förflyttade till Astrid Lindgrens eftersom det inte finns någon BIVA på Sachska. Väl på Astrid bevhödes vi inte vara på BIVA men om det skulle behövas så är vi ju i alla fall i närheten. Ja, det finns ju definitivt roligare saker än att vara på sjukhus. Skulle mycket hellre vara ute i det fina vädret men men, vad gör man? Vet inte hur länge vi får stanna den här gången.

Fy för otrevliga och odugliga mäklare

Sitter just nu och är upprörd över mäklaren som hade hand om försäljningen av vår lägenhet. En riktig skojare i min mening. Kommer definitivt inte att rekommendera den firman till någon annan. Någon timme innan affären skulle slutföras så blev vår dotter inlagd på sjukhus. Det blev ett väldigt hallå och sambon fick med andan i halsen fara fram och tillbaka mellan mäklare och sjukhus för att vi skulle kunna få ordning på fullmakter och ro affären i hamn. Vid kontraktsskrivningen meddelade mäklaren att den resterande månadsavgiften (17 april-30 april) skulle betalas kontant till säljarna av köparen. Detta gick vi alla med på (hänvisar till Avt. Lag 1§ och 3§). Tyvärr glömde E bort detta i all kalabalik och vi fick följdaktligen inte pengarna. Detta kom jag på för några dagar sedan och kontaktade därför mäklaren. Se korrespondens nedan:


"Hej X!
 
Tyvärr kunde jag inte vara med när försäljningen av vår lägenhet på Y-vägen 19 slutfördes på grund av att vår dotter blev inlagd på sjukhus. Vid det första mötet fick vi informationen att köparen skulle ge oss hyran för resterande dagar i april kontant vid köpets slutförande. Vet inte om detta glömdes bort i all kalabalik med fullmakter och dylikt eller om det löstes på annat sätt som vi inte gjorts medvetna om.
 
Med vänliga hälsningar

ZZ"


"Hej på Er.


Jag får kontakta köparen för att höra med henne om hon känner sig manad att erlägga avgiften för resterande delen av april månad. Nu har det ju trots allt gått ett tag sedan tillträdet, och en muntlig överenskommelse skulle med fördel ha gjorts upp vid tillträdet gällande kontanta transaktioner mellan säljare och köpare.


Återkommer till Er igen när jag talat om Ert önskemål och synpunkt gällande detta.


Med vänliga hälsningar

X"

Snacka om drygt svar. Det var ju han som sa att det skulle gå till på detta sätt och han som skötte transaktionerna. Då är det väl inte enbart vårt ansvar? Dessutom tycker jag att det är fult att utnyttja människor för att de har ett svårt sjukt barn. Om köparen inte betalar anser jag att hon har begått kontraktsbrott. Vad tycker ni? Nu handlar det ju inte om några stora summor. Det är mer en princip sak för mig.

Till råga på allt tycker vi att han skötte hela affären mycket dåligt. Han kom bland annat ca 15 min försent till visningen så E fick ta emot anländande spekulanter. Han ringde inte ens förrän han redan var försenad för att meddela oss.

Tyvärr är väl vi lite för mesiga och naiva men vi lär oss...

Åh vad skönt att få skriva av sig lite!

Man tager vad man haver

E hade med sig en söt liten bukett hem från föräldrarnas trädgård. Som vanligt hade jag ingen lämplig vas att sätta den i men kom på att jag kunde använda vattenkannan. Tillsammans med rosor som E köpte till mig igår blev det hela ett rätt så fint arrangemang.


Kryddgrönt i köket

Tycker att det är så härligt att ha färska kryddor i köket. Det livar verkligen upp inredningen. Tror jag äntligen lyckats komma på en bra metod för att hålla liv i basilikan från mataffären. Tidigare vissnade de redan efter några dagar. Viktigt att varken ge för mycket eller för lite vatten. Jag brukar försöka komma ihåg att ge den 1-2 msk vatten varje dag och det verkar funka. Ett tag i alla fall tills jag glömmer att vattna i några dagar.


Grått och trist

Det är inte det roligaste av väder vi har idag. Gråmulet och trist. Bara väntar på att regndropparna ska börja falla. Kunde i och för sig vara mysigt för då får vi anledning att göra upp en brasa i öppna spisen. Har haft lite problem sedan vi flyttade med att uppskatta hur man ska klä sig både vid solsken och vid mulet väder eftersom vi inte har någon termometer att tjuvkika på. Lösningen på detta lyxproblem finnar du hos Formodesign.

Termometer från Formodesign


Visst är den supersnygg. Ska verkligen få tummen ur och beställa den. Var på väg att göra det i helgen men blev lite sur för om man ville betala med faktura så la de på en extra kostnad på frakten utöver fakturaavgiften på 30 kr. Lite fult tycker jag. Jaja, får väl betala med kort ändå.

Köksdetaljer

Det börjar bli dags att köpa lite nytt porslin. Det gamla är helt repigt och kantstött, verkligen trist att duka med. Har hittat några jätte fina saker på nätet. Skålarna finns på bland annat Cést la vie och Fridas gård. Den lyxiga tallriken kommer från Country by mail. Vet inte om jag vågar köpa den dock för någon i familjen skär väldigt hårt i sin mat så det blir fula repor.


Fortfarande sjuuuk *snyft*

Sitter här och tycker synd om mig själv i min ensamhet. Fick endast 5 timmars sömn i natt på grund av att kattskrället förde ett j-la liv klockan 5 imorse. Efter det var det omöjligt att somna om eftersom jag mådde så dåligt. Hostar som 17 så att det värker i bröstet. Börjar bli slemmig också så när jag hostar får jag kväljningar. Tur att E och e inte är hemma är så rädd att e ska bli smittad. Hoppas på att det är hon som har smittat mig istället. Ringde sjukvårdsrådgivningen för en stund sedan eftersom jag är lite orolig för att det ska vara halsfluss eller något sådan. Sedan blir man ju lite nojig med den här svininfluensan också. Är så himla rädd för att e ska åka på något mer nu när hon inte har så mycket reserver att ta av. På sjukvårdsrådgivningen tyckte de att jag kunde åka in om jag var orolig för e's skull men jag väntar nog ett tag till och ser om det blir bättre.

Kräsmagade bör nu inte läsa vidare. Hostade precis upp världens äckligaste slemklump. Usch!

Det är väldigt synd om mig just nu

Det är fredagkväll, jag är super förkyld och har feber. Dessutom har jag blivit lämnad ensam i mitt elände då lilla e och stora E har åkt till farmor och farfar över helgen. Så jag sitter nu här i min ensamhet och tycker väldigt synd om mig själv. Skämt å sido...hoppas bara att jag kan sova i natt. Näsan är igentäppt och öronen kliar, långt in där man inte ens kan nå med en topps. Höll på att bli vansinnig igår kväll. Fick dricka kolsyrat vatten. Det hjälpte faktiskt lite.

Blev inte helt klara med sovrummet häromdagen men vi fick i alla fall upp vitrindörrarna på bokhyllorna så jag tänkte ge er en liten preview på sovrummet.

Sängen är från HansK. När vi kom hem med den upptäckte vi att den var sprucken i lacken lite här och var. Vi fick vänta i över två veckor på en ny och när den väl kom så var inte den heller felfri men den här gången orkade vi inte bry oss om det. Hade inte tänkt använda vårt gamla överkast egentligen men det får duga så länge. Vill nog ha ett ljusrosa i framtiden. De fina bilderna på vår dotter är tagna av Josefine Engström som är jätte duktig på att fotografera. Är dock inte riktigt nöjd men ramarna vi köpte på Ikea. De är lite för överdimensionerade och tar fokus från bilderna. Funderar också på att måla dem vita istället för det svarta.


Lampan köpte vi på Inneboende på Hantverkargatan i Stockholm där vi även tidigare köpt vår vardagsrumslampa. Såg den i skylten och det var precis en sådan som jag hade föreställt mig att vi skulle ha i sovrummet. Dessutom såg priset fantastiskt ut, 390 kr. När jag så skulle köpa lampan så visade det sig att det inte var lampan som hade det fördelaktiga priset utan istället lampupphänget som var gjort av tyg vilket tydligen skulle rättfärdiga det hutlösa priset. Lampan kostade 690 kr, lampupphänget köpte jag istället på Ikea. Tänker verkligen inte spendera nästan 400 kr för ett lamphupphäng i  tyg. Någon måtta får det allt lov att vara.


Bokhyllorna är från Ikeas Liatorp serie. Tycker att de är riktigt fina. Schysst med vitrindörrar, det gjorde väldigt stor skillnad när de väl kom upp. Nu måste vi bara ordna det lite snyggt innuti hyllorna också men det får bli vid ett senare tillfälle.


I de flesta inredningsreportage så har man allt som oftast hängt fram ett tjusigt plagg som dekoration. För att inte vara sämre har jag gjort likadant, halvt på skämt halvt på allvar. Ni kan se det skymta långt ute till vänster.

Sänghimmel

För att dottern ska få det lite mer ostört när hon sover har jag planer på att sy en sänghimmel. Något så enkelt som ett tygstycke som dras ihop i toppen och fästs över sängen. Tänkte sy det i vanligt vitt bomullstyg fodrat med ett rosa tyg med vita prickar från Stoff och Stil. Var ett tag inne på att göra fodret som ett lapptäcke men det känns lite för brokigt så jag gör det enkelt för mig med bara ett tyg.



Måste ta mig i kragen någon gång bara och beställa tyget. Har hittat massor med andra fina tyger därifrån också som jag tänkt sy lite kläder till dottern av.



Följ min blogg med bloglovin

Påsken är över för den här gången...för länge sedan vi det här laget.

Måste bara visa mitt påskpynt för i år. Blev lite torftigt i och med flytten men fint var det i alla fall. Hittade några underbara gula hyacinter. Hade inte en aning att det fanns det. Jag hade tur för jag fick dem väldigt billigt eftersom de redan hade slagit ut men eftersom påsken redan var igång när jag köpte dem så passade det mig perfekt.



För några månader sedan köpte jag även dessa söta glasägg på Berry som ligger på Gamla Brogatan i Stockholm. De kommer att få fortsätta hänga i köksfönstret trots att det inte är påsk för jag tycker att de gör sig så bra där.


Äntligen!

Efter veckor av strul är jag äntligen tillbaka online - tror jag i alla fall. Igår fick vi äntligen internet grejorna från Tele2 som de glömt att lägga in en beställning på. Vet inte hur de tänkt att vi skulle kunna använda telefonen då vi har IP-telefoni och det är ju lite svårt att använda det om man inte har något bredband. När E äntligen kopplat in det igår så lyckades han bryta av antennen till routern så nu har det strulat hela morgonen. Fick tillslut skippa det trådlösa och dra en sladd genom hela lägenheten. *suck* Jaja nu kan vi ju använda nätet i alla fall.

Flytten blev väl inte riktigt den nystart vi hoppats på tyvärr. Har redan varit på akuten med dottern 3-4 gånger och inlagda 2 ggr. Nu har hon varit sjuk sedan mitten på februari och vi tycker att det får vara nog nu. Tyvärr har jag själv åkt på en förkylning så nu är det väl snart dags för förkylning nr 3 för Ellie.

På grund av sjukdom och sjukhusvistelser har vi verkligen inte kommit i ordning så jag har inte så mycket att visa upp än så länge. Förhoppningsvis kommer vi att ha fått ordning på sovrummet åtminstonne innan dagen är slut.

Här är dock en bild på min fina katt som mamma sparat åt mig från min gammelmormor.






RSS 2.0