The Target

Skrev ju och berättade om sambons födelsedagspresent till mig. Här ser ni våra måltavlor.



Det var dartregler så det skiljde bara 1 poäng mellan vinnaren och förloraren (jag). Vet inte vem som skulle ha vunnit om det varit vanliga regler. Min är den till vänster. FYI vi sköt flera serier så sååå dålig träffbild hade jag inte som det verkar men sambons var ju klart bättre.

Fina burkar

De här söta burkarna hittade jag när jag tittade igenom mina favoritnätbutiker igår.



Glasburken kommer från Countrystyle, den rosa kakburken kommer från Butik Stylish och den vita finns även den att köpa på Countrystyle. Det lutar åt att det blir den vita men kanske köper glasburken också för den är så himla fin.

Griffeltavla

Trots att vi målade vår "griffeltavla" så sent så har vi haft väldigt stor användning av den och kommer att sakna den i vår nya lägenhet. Känns inte riktigt passande att måla en liknande där. Har istället hittat den här fina griffeltavlan i gammeldagsstil. Sååå söt! Den finns hos Bloominghome


Smygstart

Idag har vi äntligen börjat packa. Känns skönt att få sätta igång. Bara en vecka kvar nu tills vi får nycklarna till vårt nya hem. Ska bli spännande att se om lägenheten känns lika bra nu som den gjorde på visningen. Det får vi verkligen hoppas att den gör.

Var och köpte sängstommen idag men kommer inte att hämta den förrän på måndag. Vill inte ha ännu fler saker i vår överfyllda bostad.

Stadsmissionen

Var på Stadismissionen i Gröndal idag för att kolla om de hade några schyssta möbler i rätt stil. Det fanns ett jätte fint skåp som skulle passat i lillans "rum" bara man målade om det, men E tyckte inte om det så det blev inget. Får åka dit fler gånger och hoppas på det bästa. Jag hade hoppats på att vi skulle hitta ett skrivbord men icke. Från början hade vi tänkt köpa ett på Mio men när det inte blev sängen från Ellos så tyckte jag inte att det riktigt passade ihop med sängen från HansK. Så nu är vi inne på ett från Ikea istället i Liatorp serien. Samma serie som bokhyllorna vi ska köpa. Egentligen skulle jag vilja ha ett gammalt skrivbord men jag har inte hittat något ännu, tyvärr.

           

Blocket

Alltså jag måste bara slå ett slag för blocket.se. Det är så fantastiskt. Har sålt hur mycket grejor som helst där. Alldeles nyligen sålde jag våra balkongmöbler. La ut annonsen för någon timme sedan så det gick snabbt. Jag har väntat in i det sista eftersom jag tänkt att våren lockar köpare till utemöbler och jag hade nog rätt i det. Har även lagt ut mina bal- och studentklänningar samt lite trumpetgrejor som jag inte använder längre. Men trumpeten sparar jag åt dottern.

Barnskor

Ville bara visa vilka söta skor jag köpt till dottern. Gympaskorna är från Nike och ballerinaskorna från Din sko.



     

Visst är de fina?

Shopping

Har shoppat en del snygga grejer på senaste tiden som till exempel den här tidsskriftssamlaren som vi ska använda som vedkorg. Det är inte den från Örskov utan en liknande (och väsentligt mycket billigare). Vi köpte den på Basehome i Kungens Kurva.





Hittade en jätte söt liten vattenkanna från Jabadabado i en trevlig liten affär i Älvsjö som heter Pralin. Ser fram emot att få vattna mina pelargoner med den i vår. Tror att det blir Mårbackapelargoner i köket. De är så söta.





Sedan en bild på mitt älskade tårtfat, det som gick sönder som ni kanske minns. Som tur var fanns det två kvar så jag köpte ett nytt. Kanske borde ha köpt båda.



Våfflor...smaskens!

Det är visst Våffeldagen (eller Vårfrudagen som det ju egentligen heter) så det vankas våfflor till middag. Mums! Busan ska också få smaka. Hoppas att hon gillar det. Det har inte hänt så mycket på inredningsfronten idag eftersom vi varit på "playdate". Skönt med lite avbräck i vardagen.

Com Hem

Vi har hela tiden gått och trott att vår nya lägenhet ligger i ett Com Hem hus. Vilket passar oss bra eftersom vi har ett paket med telefoni, digitaltv och bredband som är bundet i ett år. Så ringer säljaren idag och frågar om vi vill ta över deras Tele2 abonnemang! Hjälp, var har vi fått det ifrån att det är ett Com hem hus? Det stämmer ju inte alls och bindingstiden på vårt abonnemang gäller nog i flera månader till! Nå vi får hoppas på att det antingen går att säga upp abonnemanget ändå eller att vår köpare vill ta över det.

Nu har vi bestämt oss...

...för vilken säng vi ska köpa. Det blev inte den på Jysk utan istället en från HansK. Nu är bara frågan om vi ska välja sängbordet i samma serie eller om det blir ett från Ikeas serie Hemnes.




Hade inte tid att skriva så mycket förra veckan eftersom jag hade fullt upp. Veckan avslutades i alla fall med en härlig halvdag på Centralbadet. Fick ett spa-paket av sambon i julklapp som jag äntligen fick möjlighet att utnyttja. Det blev tre timmar med pedikyr, ansiktsbehandling och hot stone massage. Var helt mör efteråt, men skönt var det.

Nu är det exakt två veckor kvar tills vi får nycklarna till vår nya lägenhet. Längtar, längtar, längtar!

Ännu en säng...

Har hittat ännu ett alternativ till sänggavel. Den här gången på Jysk.



Ja helst skulle jag så klart vilja ha något från Englesson eller Mio men jag har inte lust att hosta upp 10.000 kr för en sänggavel. Det är ju absurt! Dessutom kommer jag väl att ha tröttnat om några år.

Tårtfat

Köpte ett superfint tårtfat på Hemtex häromdagen men lyckades ha sönder det redan innan jag kommit hem. Glömde bort att jag hade något ömtåligt i en av påsarna och råkade sätta ner dem lite för hårt. Trist men man får skylla sig själv. Ska försöka limma ihop det annars får jag väl köpa ett nytt.

Vilken härlig dag...

Upptäckte igår morse att den sänggavel och sängbord som vi tänkt köpa på Ellos (av alla ställen) har utgått. Fantastiskt! Jaja, bara att börja leta igen då. Typiskt för den var så perfekt. både snygg och billig. Kan det bli bättre?



Har hittat en jätte snygg på Ilva som vi även sett tidigare men den finns av någon anledning inte i 180 bredd utan som mest 160. Lite konstigt. De flesta har väl ändå 180 sängar (de som har dubbelsäng vill säga).



Var på loppis i Vårberg i lördags. Åh herre Gud! Vilket kaos. Men vi fick i alla fall sålt typ hälften av vårt skräp. "Tjänade" drygt 1000 kr så det var i alla fall bättre än att åka till tippen med det. Resten får nog gå den vägen dock. Har en hel del böcker kvar så om det är någon som vill ha så är det bara att komma och hämta (tycker egentligen inte om att slänga böcker så jag ger hellre bort dem).

Sambon hade planerat en hemlis på söndagen så syrran fick vara barnvakt i några timmar. Gissa vade det var! Pistolskjutning! Det är något som jag pratat om i flera år om att jag skulle vilja göra, men det var rätt otäckt. Vi började med en mindre modell och sedan blev det bara värre och värre. Den sista var en revolver med en j-la rekyl. Som tur var fick vi bara skjuta ett skott var med den. Läskigt men kul. För den som är sugen, kolla in the Target

Efter det åkte syrran och jag till Barkarby och shoppade på outleten. Hittade faktiskt ett par små Nike till dottern. De är lite stora dock eftersom de var felmärkta. Stod att det var 8,5 cm i innermått men jag tyckte att de såg större ut. Det var de också, 12 cm i innermått = felmärkning på 3,5 cm. Det är ganska mycket på en liten barnfot. 

Dagen slutade ungefär lika bra som den började, med en parkeringsbot. Tydligen skulle man ha P-skiva (vilket också upplystes på ett stort antal skyltar) men det hade vi naturligtvis missat. Tycker att det är lite konstigt att man bara får stå i 3 timmar på ett sådant ställe. Vill de inte att man ska handla mycket eller?

Tips

Har hittat en jätte fin armbandsdisplay hos Pärlgrossisten. Får se om jag kanske får den i present nästa vecka.



Synd att jag inte fyller den här veckan eftersom vi ska sälja en massa grejor på loppis på lördag och då tänkte jag passa på att försöka sälja lite smycken också. Hade varit perfekt att ha den här displayen då. Nåja, nästa gång kanske.

I helgen köpte jag en jätte söt sommarblus på Lindex och nu måste jag naturligtvis göra ett fint halsband som passar till. Har börjat lite på det men saknar en del pärlor så det blir nog inte klart den här veckan. Här får ni en lite preview på det.



När jag gör smycken brukar jag använda mig av ett så kallat pärlbord (se ovan). Det är väldigt praktiskt för då får man en ganska klar bild av hur smycket kommer att se ut. Plus att man har koll på alla pärlor. Pärlbord, plattång, rundtång och avbitartång tycker jag är bland det första man ska köpa när man ska göra smycken. Man kommer långt med de verktygen. Billiga verktyg hittar ni på http://www.slojd-detaljer.se/pslweb/deptlist.aspx?deptid=250 .

Tänkte tipsa om några bra böcker också. I dessa beskrivs grunderna i smycketillverkning på ett bra sätt.

     

"Passion för pärlor" av Maja Kärrlander och "Gör dina egna smycken" av Annika Larsson.

VC istället för pulka

Det blev ingen pulkaåkning igår för dottern lyckades skära sig på ugnen, hur nu det gick till, så jag fick springa iväg till VC istället med ungen under armen. Slapp sy dock, räckte med att tejpa ihop det, men det var lite otäckt ändå. Ett stort sår för ett så litet finger.

Brödburk

Förrutom vedkorg så letar jag även efter en brödburk. Har tyvärr inte hittat någon som helt fallit mig i smaken så det får väl bli en kompromiss om inget nytt dyker upp....hittade precis en supersnygg brödburk från My Vintage House. Den blir det nog. Fast den är ju inte precis gratis, 499 kr kostar den. Hu!



Åh nej de har slagit igen. Typiskt! Bara att leta vidare då....Puh, lyckades lokalisera grossisten. Brödburken kommer från On Intreriör och naturligtvis finns det fler än en ÅF. Ibland har man bara tur (eller om det är skicklighet ;-) ). Brödburken finns bland annat hos Bluered. Lika bra att beställa med en gång...eller kanske ska få klartecken från sambon först. Han måste ju också få säga sitt.

Nu när jag har hittat min brödburk kan jag vara glad hela dagen. Vi kanske till och med tar oss en liten pulkatur i snöovädret trots att dotterns overall är för trång.


Vedkorg

Håller på och letar vedkorgar på nätet. Är inte det lättaste att hitta någon snygg men jag har i alla fall ett bra knep när jag letar: googlar "vedkorg" sedan klickar jag på Bilder och då kan jag lätta skumma igenom alla bilder istället för att behöva klicka på alla länkar och kolla om det finns något snyggt bakom (men så kanske alla gör?). Sambon tycker att vi ska köpa en billig på Rusta, eller var den nu kom ifrån, och visst den är väl ok men jag vill ha något som är snyggt. Har hittat dessa som jag tycker är ganska schyssta. Den röda är från danska Örskov, vill nog hellre ha en annan färg än röd dock. Den svarta från Giving & Living är gjord av gamla bildäck vilket inte känns helt fel i dessa dagar. Den vita är från Asplunds.

                       



                       

Barnrum



Har längtat så efter att få inreda ett barnrum åt min dotter. Planen var egentligen att vi skulle ha flyttat till större för längesedan men sedan gick saker och ting inte riktigt som det var tänkt så det är först nu som det blir av. Bättre sent än aldrig. Har redan spjälsängen Gulliver från Ikea men vi har gjort den lite personligare och satt på prinsesskronor i trä som vi målat med guldfärg på sängstolparna. Guldfärgen köpte jag på Panduro och den var jätte bra eftersom den var vattenbaserad. Funderar på att köpa möbler ur serien Åminne från Mio tycker att det är en så söt serie. Funderar också på att köpa väggord från Stilero "underbar & älskad" och sätta över Prinsessans säng för hon är ju så underbar och älskad.

Ikea m.m.



Igår satt en kompis barnvakt åt vår dotter för första gången. Tidigare har bara mor- och farföräldrar varit barnvakt och det inte så ofta eftersom de bor 30 mil i olika riktningar ifrån oss. Vi åkte till Ikea för att kolla in en bokhylla som vi tänkt köpa till nya lägenheten. Har äntligen insett att vi behöver bokhyllor även om vi inte är så förtjusta i det. Det är väl det som kallas att bli vuxen antar jag. Fick lite småpanik inne på Ikea då det var grymt mycket folk och på barnavdelningen var det fullt med ungar som hostade och snörvlade så det var nära att jag la benen på ryggen. Nästan så att man har fått bacillskräck under det gångna året eftersom Älsklingen inte får bli sjuk. Vi blev dock glatt överraskade över bokhyllan som heter Liatorp. Den kommer att passa perfekt på nya stället. Nu är bara frågan om vi ska köpa två eller tre...

Skulle även handla kläder åt dottern men tydligen finns det inte galonbyxor i storlek 68. Hon har vuxit ur ovarallen och det är ju knappast någon idé att köpa en ny nu så jag vet inte riktigt vad vi ska göra åt det problemet. Det är tydligen inte meningen att man ska kunna "nästan gå" heller när man har 10 cm långa fötter. Fanns ett par sommarskor som var i dotterns storlek så de köpte jag illa kvickt men minsta storleken på kängor var tydligen 20 så jag vet inte vad hon ska ha på fötterna när det är kallt och blaskigt ute. *suck* Köpte dock en hel del söta kläder på HM och Lindex. Hade kunnat köpa tio gånger så mycket. Det finns ju så mycket söta tjejkläder. Tur att sambon var med så att det inte gick överstyr.

Stort tack Maria för att du satt barnvakt! Det var mycket uppskattat.

Mitt första halsband

  

Här är halsbandet som jag nämnde tidigare. Blev faktiskt väldigt nöjd med det. Det är charlestonlängd på det så man kan välja lite själv hur man vill bära det. Halsbandet är gjort av smyckevajer och glaspärlor. Hade lite problem med hur jag skulle "fästa" det eftersom jag inte ville ha något lås. Löste det genom att fästa båda ändarna i en strassbeklädd ring. Tycker själv att det blev riktigt snyggt. Man jag välja om man vill dölja ringen genom att ha den bak i nacken eller om man vill att den ska synas.

Till höger ser ni även ett armband som matchar halsbandet. Även det är gjort av smycketvajer och glaspärlor men här har jag fäst ändarna på vajern i ett togglelås.

Charms

                 

Jag älskar att göra smycken. Drömmen är att öppna eget någon dag och sälja mina egendesignade smycken. Jag gillar att jobba med kedjor och glaspärlor, framförallt vaxade sådana. Dessa berlockarmband var några av de första smyckena jag gjorde. För att lära mig olika tekniker har jag mest gjort armband men nyligen gjorde jag även mitt första halsband.

Hallen

  

I hallen har vi tapetserat en del av en vägg för att få fokus på takhöjden som är 2,60 (mot normala 2,40). Tapeten är från en kollektion som heter Kynzo och vi är fortfarande, efter nästan 4 år, förälskade i den. Tyvärr kommer den inte att passa in på det nya stället, annars hade vi nog satt upp den där också.

Även här är golvet från Alloc men istället för mörk ek så är det ett skifferliknande golv.




Det söta lilla bordet från R.O.O.M. har jag ingen aning om vad jag ska göra med i den nya lägenheten. Kanske får bli en annons på blocket så småningom :-( Porslins delen till vänster kan användas både som skål (se bild) eller som vas om man vänder upp och ned på den.

Som hatthylla har vi använt samma typ av hyllor och konsoller som i köket och skohyllan är från Ikeas köksserie Grundtal där vi tagit bort den innersta stången för att göra plats för elementet.. Även här är väggarna målade i Carlsonvit Flutex 5 från Flügger. Inte särskilt praktiskt kanske men snyggt.

RSS 2.0