Nu har vi jul här i vårt hus

eller ljus ska det kanske vara :-) Nu är det pyntat och klart i köksfönstret i alla fall. Vardagsrumsfönstret får nog nöja sig med en adventsstjärna i år eftersom jag tänkt flytta över allt från köksfönstret dit när vi fått vår balkong. Var ju tänkt att det skulle blivit av innan jul men det verkar ha blivit försenat tyvärr.




För de som undrar så blev det de vita muggarna med röda hjärtan från Åhléns men glöggskålen lämnar jag tillbaka. Den var aldeles för ljusröd. Kändes helt fel. Hittade en jättefin vit kanna på ICA Maxi som jag ska köpa istället.


1:a advent

Det är väl ingen som har missat att det är första advent på söndag? Då kommer det i alla fall att serveras adventsfika hemma hos oss och några av dessa kommer att finnas på bordet. Vilken av muggarna tycker ni att jag ska köpa? Det finns muggar som hör till "glöggskålen", som är från Indiska by the way, men jag tycker att dessa från Åhléns är mycket finare. Så, vad säger ni? Ge mig råd nu!


Michael rocks!


Fotobok

Håller på och gör en fotobok. Det tar en hel evighet att ladda ner bilderna så jag passar på att blogga lite. Egentligen hade jag tänkt att göra en "egen" fotobok, med egna bakgrunder m.m. men det tog väldigt mycket tid och dessutom vet jag inte var jag ska få den tryckt till ett rimligt pris någonstans så jag har nog inte pysslat med den på ett år. Lite synd för jag har lagt ner mycket jobb på den men jag kanske kan använda det jag gjort på något sätt ändå. Det ska bli kul att få bilderna samlade dock, så man inte måste starta datorn så fort man har lust att se på lite bilder. Har tänkt att göra en bok varje år till Ellie över året som gått. Det var lite jobbigt igårkväll när vi satt och valde ut bilder för det är mycket känslor som man förträngt till någon mörkplats långt bak i hjärnan och som man helst vill ska stanna där. Ibland blir man dock påminnd (tyvärr lite för ofta enligt min mening).


Bilder från mitt fönster...



Monsieur Lapin

Så här blev amigurumin som jag köpte mönster till på syfestivalen. Jag ändrade lite grann i mönstret redan från början och nu när jag har lärt mig grunderna kommer jag nog att modifiera mönstret en hel del längre fram. Har redan börjat men naturligtvis tog garnet slut (som vanligt). Kaninen kommer också att få en halsduk men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra den ännu (sticka, virka, sy?) Den här amigurumin kommer en liten kille som heter Viggo och är 7 veckor att få (fast Ellie tyckte att det var hennes :-) får göra en ny till henne).


RSS 2.0