Lampor

Det blev lampfoten från Åhléns till sovrummet. Nu fattas bara lampskärmar också. Skulle vilja ha något liknande i tyg som de från Watt & Veke men jag tänker sy dem själv.



Min mamma fick en fin fotogenlampa i sommarpresent av sitt jobb som hon inte hade någon användning för så den fick vi. Passar jätte bra över vårt matbord där det märkligt nog inte finns något uttag för en taklampa. I väntan på att en kedja ska inhandlas hänger den i ett rosa sidenband.

            
Toodeloo!

Fjäderholmarna, fy f...

...arao!

Vi hade tänkt oss en trevlig tripp ut i Stockholms skärgård idag och eftersom vi inte gjort det tidigare tänkte vi börja lite lätt med Fjäderholmarna endast 25 min båtresa från Slussen. För att överhuvudtaget vara säkra på att komma med båten stod vi redan 45 min innan avgång och väntade på kajen. Och tur var det för det var pintjockt med folk bakom oss när båten äntligen behagade dyka upp.



Det var inte kul att vänta på båten


Väl på båten var det knökatjockt och Ellie var i sitt esse och skulle klättra och klänga överallt. Hon var väl hyfsat nöjd med att stå och titta ut genom fönstret ett tag men sedan tappade hon intresset för det och ville gå omkring bland allt folk vilket inte var särskilt lämpligt. När hon inte fick som hon ville eller när hon såg något intressant gav hon upp gälla skrik som nog hördes ända till Åland.



Det var roligt att klättra, ett ta i alla fall


Väl iland var väl även själva ön en besvikelse. Fullt med folk och inte ett sandkorn i sikte. Bara klippor. Skulle nog kollat efter lite noggrannare innan vi åkte. Då hade jag ju  i alla fall inte behövt släpa med hink och spade helt i onödan.

Vi hittade en liten gräsplätt full med Kanadagåsbajs där vi slog oss ner för att inta vår medhavda matsäck. På andra sidan gångstigen satt några idioter och kastade mat till fåglarna. Maten hamnade precis bredvid vår filt varför vi snart hade en hel skock med Kanadagäss över oss. Så smart!



Fåglarna var i alla fall roliga


Sedan blev det väl inte så mycket mer än så. Klockan började bli mycket. Det var varmt. Solen brände och Ellie var inte särskilt road. Till toaletterna var det milslånga köer liksom till rökeriet så det blev inget med det. Han dock med ett toalett besök strax innan båten skulle avgå.

Här kommer nog den värsta delen på hela resan. Kön för att stiga på båten. Vilket kaos! Man tycker ju att de borde vara vana och kunna strukturera upp det på ett bättre sätt. E och Ellie hade som tur var ställt sig i kön, nästan längst fram, medans jag stod i toalettkö i 30-45 min. De stod dock rätt långt ut eftersom E inte ville att Ellie skulle behöva vara i solen. Sedan ska man ju inte tro att alla ställer sig snällt sist i kön. Neej då! Vissa är tydligare bättre än andra så de behöver inte köa utan kan tränga sig in långt fram i kön trots att de kommer precis innan avgång. Det spelar ju ingen roll att andra väntat i över en halvtimme. Sedan ska man ju heller inte tro att det tas någon som helst hänsyn till att några med barnvagn väldigt långt fram i kön försöker ta sig fram utan alla tränger på som sjutton bakifrån istället för att snällt vänta på sin tur. Fy det blev inte någon särskilt trevlig dag. Det är säkert jätte trevligt att åka dit utan barn men med är det inte ett ställe jag rekommenderar. Särskilt inte en sådan här varm dag då de inte ens finns någon möjlighet för småbarn att få doppa fötterna i vattnet.

Tjingeling!


Äntligen har vi hittat sängbord som passar

Det var i en butik i korsningen Sveavägen-Rådmansgatan där vi såg dem i skyltfönstret. Ja egentligen stod det att det var piedestaler men vi tyckte att de passade utmärkt som sängbord hos oss eftersom de var så smala. Så nu har vi äntligen våra sängbord. Vi upptäckte dock att vi måste köpa nya bordslampor eftersom de vi hade inte passade så bra ihop med borden. Har hittat en fin lampfot på Åhléns som det förmodligen blir. Sedan kommer jag nog att sy lampskärmar till, om jag får min symaskin att fungera vill säga. Den började krångla när jag nästan sytt färdigt klädseln till gungstolen. Mycket passande.


Anledningen till att jag inte städar så ofta...

...det är helt enkelt ingen idé.


Dekorativt

Blev som vanligt inte helt nöjd :-) Får göra något åt texten vid ett senare tillfälle. Jag är urdålig på att skriva snyggt utan rader som riktlinjer.


Solen lyser himlen är blå...

Ja inte blir det mycket bloggande när det är så här fint väder. Vaknaden till en klarblå himmel och strålande solsken. Sååå underbart! Idag gick vi ned till Smedsuddsbadet för att Ellie skulle få doppa fötterna i vattnet. Hon är en riktigt liten badtjej och brydde sig inte ett dugg om att det faktiskt var ganska så kallt i vattnet. Synd bara att vi var ensamma för jag vågade inte lämna vagnen någon längre stund så det blev bara lite plask med fötterna. Svalkande och skönt var det i alla fall. Efter det satte vi oss i skuggan under ett träd i Rålambshovsparken. Det blev inte heller någon lång stund för Ellie tycker att det är så roligt att försöka knäppa bältet i vagnen så hon ville bara sitta i den, likadant var det när vi kom hem. Då klättrade hon helt själv upp i vagnen och satte sig mycket nöjd med sig själv. Ja vad kan man säga, det är helt onödigt att köpa leksaker till småbarn för de tycker ändå att allt annat är mycket roligare. En sten, lite sand, en bunke och en visp, jag möjligheterna är oändliga.

Håller för närvarande på med mina virkprojekt. Hoppas ju på att få sälja på signerat.se. Kommer dock att sälja via bloggen också så om någon är intresserad av någon av mina produkter så är det bara att meddela mig det. Här kommer ett smakprov.


Midsommarmat

Krämiga sillar Primör- och potatissallad
     Krämiga sillar                    Primör- och potatissallad

Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème Jordgubb- och melonsallad med pistagecrème
   Grillad regnbågslax och     Jordgubb- och melonsallad
     rostad vitlökscréme         med pistagecréme och bär


Från Ica kommer den här läckra midsommarmaten. Själv är jag inte särskilt förtjust i sill men den här såg riktigt god ut så till och med jag skulle kunna få för mig att smaka. Till sillen blir det förstås snaps vilket jag inte heller är särskilt förtjust i men lite Hallands fläder går ju alltid ner.

7

En riktigt skön midsommar önskar jag er! Hoppas att vi får se solen lite i alla fall emellan regndropparna.



Michael Boublé

Ellie är väldigt förtjust i Michael Boublés låt "Everything" och vill ofta att jag ska spela den för henne när jag sitter vid datorn och det gör jag ju så gärna, men mamma får inte lyssna. Bara Ellie. Hon blir väldigt arg när låten tar slut eller hörlurarna ramlar av. Har säkert länkat till den tidigare men den är ju bara sååå bra.


Michael Bouble - "Everything"


Till barnrummet

Den här fina gungsoffan för barn hittade jag hos Bloominghome. Visst är den söt. Den ska helst stå inomhus eller på en altan under tak. Inget för trädgården med andra ord, men å andra sidan passar väl ett plant underlag som ett golv bäst om man vill gunga på den.



Den söta Lottagrisen är från Maileg och finns att köpa hos Bloominghome



I prinsessrummet passar den här spegeln från Ilva perfekt. Finns även i rosa.


Toodeloo!

(Funderade på häromkvällen när jag inte kunde somna om det här uttrycket tillkom när damerna skulle pudra näsan "to the loo", men när jag googlade det så fick jag reda på att det kommer från det franska uttrycket "à tout à l'heur" som betyder "Vi ses!" eller "Hej så länge!". Tycker min version var mycket bättre, vad tycker ni?)

Resa runt jorden

Hittade den här sidan på en annan blogg och tyckte att det kunde vara lite kul i brist på annat att göra medans Ellie sover. Man fyller i vilka länder man har varit och vips får du en egen karta över de länder du besökt. Nu har ju inte jag någon dirket spännande karta eftersom jag knappt varit utanför Europa. Däremot skulle jag vilja se din karta Caroline! Den är nog väldigt röd :-)




Tiden går

Då vi håller på att byta inredningsstil så kommer vi så småningom att behöva en ny klocka i köket. Här är två som jag tycker är fina och till ett överkomligt pris.



Alvas hus

 Bloominghome

Hemmagjorda hamburgare, mums!

Ellie sover och jag har stått och stekt hemmagjorda hamburgare. Doftar ljuvligt. E har bjudit hem några arbetskamrater på middag imorgon så det är därför som jag slavar i köket ;-) Tanken är att de ska sitta på vår mysiga innergård men det beror ju helt och hållet på vädret. Hoppas på strålande solsken dock för annars blir det trångt i lägenheten.

Det var min mamma som började göra dessa hemgjorda hamburgare och E ääälskar dem så därför har jag börjat göra dem också. De görs lite på känn och huvudingredienserna är köttfärs, créme fraîche och grillkrydda. Idag blev det så här:

Hamburgare

ca 1 kg nötfärs
1 liten burk créme fraîche
grillkrydda
3 stora vitlöksklyftor

Det är viktigt att man inte tar för mycket créme fraîche för då håller de inte ihop utan faller isär och blir smuliga. Man får ta i lite pö om pö helt enkelt och prova sig fram. Sedan är det också viktigt att platta till hamburgarna rejält innan man lägger dem i pannan. Annars blir de alldeles för tjocka.



Ska göra lite fler senare och då ska jag nog prova att ha i lite rosmarin. Jag ääälskar rosmarin, det är verkligen min favorit krydda. Det och vitlök.

Till hamburgaren brukar vi naturligtvis servera de vanliga tillbehören som sallad, tomat, lök, ketchup och dressing. Dessutom tycker jag att det är gott att ha lite salsa och guacamole till. Det godaste brödet är det som de har på Max, Frisco brödet. Har ni inte provat det tidigare rekommenderar jag er verkligen att kila iväg till affären och köpa det bums!

Bon Appétit!

Talang 2009

Jag brukar inte kolla på Talang men det här var ta mig tusan det mest upplyftande och roande jag sett på länge. Fick mig verkligen ett gott skratt.

Svår flirtad modell

Ville förstås prova klänningen på Ellie när hon kom hem igår. Den blev faktiskt riktigt söt på henne och blev ungefär som jag hade tänkt mig (förutom bristen på puffärm då). Hon ville dock ha jeans på sig till och det fick hon ju såklart. 
  
Det har nog sjunkit in att hon varit borta från mamma ett tag för nu är hon väldigt mammig och vill att jag ska bära henne hela tiden trots att hon gick så duktigt när de kom hem igår.                                           

Idag kommer mina älsklingar hem...

...så nu ska jag fokusera på att få ordning här hemma. Ellies rum börjar ju så smått bli klart men jag behöver fortfarande tyg för att klä om gungstolen och ramar för att få ordning på fotoväggen men vad jag är sugen på att sätta upp den där tapeten med älvorn där istället. Till sist hade jag tänkt klä in några lådor med resterande tapetprover men känner nu att de lådor jag har blir lite väl pluttiga så jag får fundera på hur jag ska lösa det problemet.

Sedan ska jag fixa lite i köket. Jag har flyttat över krukorna som var där till sovrummet istället så nu behöves något nytt i köket. Lite kryddväxter kanske och så får jag se hur jag gör med Mårbackan. Vill ju gärna ha det men...får se hur det blir. Tyvärr ösregnar det så det är ju inte optimalt väder att springa på stan i och alla paraplyer är nerpackade någonstans på vinden.

Söta tavlor - helt gratis

Ja det är sant! Av en av tapeterna jag fick på B&W idag har jag gjort jätte söta tavlor till dotterns rum. Är helt kär i den där tapet så den kanske hamnar på fler ställen i lägenheten. Ramarna hade jag sedan tidigare. Visst är de helt bedårande, tavlorna alltså.

Féer, tavlor

Idag bidde det en klänning

Började att klippa ut delar till en klänning igår och idag har jag spenderat åtminstonne halva dagen med att försöka få ihop den. Den blev ganska bra förutom att jag hade tänkt mig puffärmar vilket är sååå sött. Tyvärr var jag lite för snål med tyget så det blev vanliga t-shirt ärmar istället. Ska försöka få tag i någon tunn resår och sätta i kanten på ärmarna så att det blir lite rynk i ärmsluten i alla fall.



Förutom att sy så har jag även varit och köpt garn på Garnverket så nu ska här virkas. Tyvärr hade de inte det garnet jag hade tänkt mig så jag fick köpa ett annat som visserligen var väldigt fint men också dubbelt så dyrt som det jag tänkt mig. Fördelen var att det var ekologiskt garn. Vad det ska bli av detta kommer jag kanske att avslöja längre fram. Om det blir som jag har tänkt mig vill säga.

Ekologisk garn


Sedan var jag en sväng på Björklund & Wingqvist för att skaffa några tapetprover. som tur var hade jag en kupong som gav mig 5 st prov gratis för de kostade 50 kr styck annars! Förut kostade de 20 kr styck. Lite mer överkomligt tycker jag. Nu har jag inte tänkt att tapetsera om men jag skulle inte ha något emot att sätta upp den näst översta tapeten i Ellies rum istället för den svartvita som är där nu. Kanske någon gång i framtiden.


Skrapan+Strawberry Daquiri=gott?

Vi gick till Skrapan igår (gamla skatte skrapan) vilket var ett väldigt trevligt ställe om man inte, som Maria och jag, är rädd för höjder. Man åkte hiss upp till våning 25 och sedan fick man gå i en inglasad trappa upp till baren på våning 26. På vissa ställen fanns det inget räcke så det kändes som tomma luften. Läskigt! Vi var alla sugna på en Strawberry Daquiri men redan när vi såg bartendern göra dem blev vi oroliga. Det var inga färska jordgubbar där inte. Sedan kom notan. 158 kr styck! Kunde lika gärna köpt ett glas champagne. Och smaken sedan, jag vet inte hur många centiliter rom han hade hällt i men för min del kunde jag lika gärna druckit ren rom för det var vad det smakade. Sedan kanske jag är lite känslig för spritsmak eftersom jag knappt druckit alkohol sedan innan jag blev gravid vilket ju är  ca två år sedan. Jag rekommenderar den i alla fall inte. Blir Debaser nästa gång. Där använder de minsan färska jordgubbar, eller det gjorde de i alla fall för några år sedan :-)


Jordgubbar

Svarta pumps eller svarta pumps

Idag var jag inne på Din Sko. Det var rea så jag tänkte att jag skulle ta mig en titt för att se om jag kunde lösa mitt skoproblem. Eller bristen på svarta pumps i min garderob. Jag hittade två par. Ett par som var snygga och ett par som var sköna och gå i. Gissa vilka som var vilka!


Svarta pumps

Toarulle och silkespapper

Jag tycker om att använda silkespapper när jag slår in paket. Mina smycken passar perfekt att slå in som en smällkaramell. Här har jag använt en tom toarulle innuti men det går bra utan också. Sedan tycker jag att det är fint att knyta om matchande bastband. Kronan på verket blir några söta klisterdekaler. Gissa vad som är i paketet!

Rosa smällkaramell av silkespapper, bastband och en tom toarulle

Mumsigt värre

Såg dessa läckra strutar på en annan blogg. Det blir något för Ellies födelsedagskalas nästa år. Så mumsigt!

bite!.jpg

Det blev inte mycket uträttat...Strawberry Daquiri på Debaser?

Ja som vanligt så fick jag inte särskilt mycket gjort. Han i alla fall titta in i en ny butik och det var Ambiance. Dit kommer jag definitivt gå igen. De hade jätte mycket fint. Bland annat de fina glasburkarna som jag visat tidigare. Kommer nog att köpa ett gäng sådana men måste bestämma mig för vilken storlek jag ska ha först.




Jag tog också en sväng på Berry, förstås. Där hittade jag bland annat den här söta First Aid burken. Tyvärr var det inget kitt i utan endast en tom burk.



Årstiden hade jag ju tänkt hinna med också när jag ändå var i närheten men det glömde jag helt bort. Det blev en tur in till Zara istället där jag hört att de ska ha så fina barnkläder. Det hade de men jag var inte alls shoppingsugen och hade dessutom redan handlat halksockor, 2 pyjamasar och ett linne på H&M. Sedan bar det i rask takt iväg till Weibulls på Sveavägen. Hade tänkt köpa Mårbacka pelargoner men de såg så rangliga ut så jag gick istället vidare till Ohlsonstyger och därefter sprang jag i ösregnet ner till Panduor på Kungsgatan. Där hittade jag i alla fall tjock filt som jag tänkt använda till applikationer. Ni får väl se så småningom.

Det var meningen att jag och två kompisar skulle dricka Strawberry Daquiri på Debasers uteservering idag men det får nog bli något annat ställe istället.

Ta ta!

Många besökare på bloggen

Partyhattar


Igår var det besöksrekord på bloggen, hela 19 stycken hittade hit. Ja det är ju ingenting jämförelsevis med de stora bloggarna men jag tycker ändå att det är roligt att det i alla fall finns några som finner det jag skriver intressant.

Idag är det full fart som gäller. Har en lista med butiker som jag vill hinna med att besöka som jag aldrig varit i tidigare. Hoppas bara att jag hittar alla för jag har ingen karta med mig.

Välorganiserad som jag är så har jag strukturerat upp listan efter stadsdel:

Norrmalm
Ambiance Bryggaregatan 6B
Årstiden Drottninggatan 88

Vasastan
Syster Lycklig Tegnérgatan (kanske hör till Norrmalm, vad vet jag)
Old Touch Upplandsgatan 43
Små vackra ting Norra Stationsgatan 58-60

Söder
Cosas Magnus Ladulåsgatan 33

Blir väl några gamla välkända butiker på vägen också t. ex. Berry, Village och Stockhome.

Wish me luck!

Nu har jag sytt en mössa med skärm...

...det gick faktiskt väldigt fort. Behövde intre sprätta så mycket heller ;-) Hoppas nu bara att den passar på lilla Trollet. Får se på söndag när hon kommer hem. Skrållan fick agera modell så länge.


Mössa med skärm, vit med röda elefanter

Signerat.se

Nu har jag lämnat in min ansökan till Signerat.se. Hade ju egentligen tänkt vänta tills jag gjort lite fler grejor men jag blev så sugen så jag gjorde det ändå. Det kommer förmodligen dröja lite innan jag får svar eftersom de hade många ansökningar. De här bilderna skickade jag in som bedömningsunderlag.




Ett till armband

Här är ett annat armband som jag gjorde för flera månader sedan. Det fick E's mamma. För ett tag sedan gjorde jag om det till ett halsband istället eftersom det passade henne bättre.



Ett nytt armband

Det har rådit inspirations torka på smyckes fronten de senaste månaderna men efter att ha varit inne på Signerat.se så blev jag så inspirerad att jag beslutade mig för att färdigställa det armband som jag haft liggande i flera veckor och som en vän ska få i present. Jag säger inte vem :-)

r

En söt kanin

Kaninen Nine


Den här söta kaninen är från Moas Design och finns att köpa på Signerat.se. Förhoppningsvis kommer mina alster att finnas till försäljning där så småningom. Tänkte ansöka om det när jag knåpat ihop lite fler grejor. Har så mycket pysselplaner så jag tror snart inte att de får plats i huvudet allihop. Jag tänker mycket i bilder, tänk om man kunde fotografera sina tankar. Det vore något det. Är så himla dålig på att rita så jag har svårt för att få ner mina idéer på papper.

Sjung om studentens lyckliga dar...

studentmössa


Under några veckor har Stockholm invaderats av skrålande studenter iklädda sina vita mössor. I Stockholm blir studentfirandet allt mer upphosat för vart år som går . Frågan är nu: är det verkligen så mycket att fira att en person slutat gymnasiet? Ja för personen själv är det naturligtvis stort att vara på väg ut i vuxenlivet. Men är det verkligen något som ska premieras med dyra presenter och stora fester? Det är ju inte direkt någon större prestation att ta sig igenom gymnasiet.

Själv tycker jag att en akademisk examen borde firas med denna pompa och ståt. Min första examen hade vi åtminstonne gemensam avslutning så det var ganska festligt. Sittning kvällen innan sedan brunch på morgonen och gemensamt fackeltåg till lokalen där avslutningen hölls. Eftersom vi var sista kullen på det gamla lärarprogrammet fick vi jätte fina klockor som vi traditionsenligt avslutade högtiden i att ringa ut med. När jag avslutat min andra examen, Ekonomie kandidat, firade jag överhuvudtaget inte. Det gjorde inte E heller när han var klar med sin Civilingenjörs examen. Lite märkligt kan jag tycka så här i efterhand.

Här i Stockholm verkar det finnas en miljard olika gymnasieskolor som alla har avslutning olika dagar. Vi har därför som sagt under flera veckors tid haft dessa störande inslag i vår omgivning. Skrålandet har jag inte så mycket emot. Jag drar lite på smilbanden när de åker förbi och minns hur det var när man själv var i den åldern. Däremot så blir det väldiga problem trafikmässigt som om det inte vore jobbigt nog annars. Pratade med min frisör om detta fenomen i fredags och hon berättade då att  i hennes hemstad tog alla studenten på samma dag och att man då stängde av vissa gator där de kunde fara runt på sina flak eller andra ekipage. Kanske vore något för Stockholm att ta efter. Eller åtminstonne minska ner det till en vecka.

Nåja de kan väl få ha sitt lilla roliga man minns ju själv hur det var :-) Snart väntar vuxenlivet och dess vedermödor.

Nu har tanten gnällt färdigt för idag. Tjingeling!

Gummistövlar

För ett tag sedan köpte jag dessa ursöta gummistövlar till älsklingen. Tyvärr dröjer det nog ett tag innan hon kan använda dem. Hon har ju så små fossingar. Köpte den minsta storlek som fanns (19) och har lagt i sulor men hon "går ur" dem ändå. Får se om det hjälper med ett par rejäla raggsockor. Stövlarna är inköpta hos Drömskor.


Inspiration från magasin

En av mina favorittidningar är som jag säkert nämnt tidigare Drömhem & Trädgård. Får alltid en massa inspiration när jag bläddrar igenom den här tidningen. Det som gör att jag föredrar denna framför många andra inredningstidningar är att det är människorna i reportagen som faktiskt inrett sina hem och inte någon arkitekt eller inredningsarkitekt. Även frånvaron av Myran stolar och Ellips bord är uppfriskande tycker jag. Häromdagen kom E hem med en ny tidning till mig som heter Lantliv. En tidning som jag inte stiftat bekanstkap med tidigare, men efter att ha bläddrat igenom den så är jag nu fast. Kan verkligen rekommendera er som gillar den lantliga inredningsstilen att köpa den, eller varför inte en prenumeration?

Drömhem & Trädgård, Lantliv



Rum för en prinsessa...

Här kommer lite bilder på sessans rum. Nästa steg är att klä om gungstolen i något rosa tyg liksom kudden.



Ska också passa på att tacka Maria så hemskt mycket för den fina draken. Passar perfekt i ett prinsessrum.

Äntligen kommer brödburken

För några dagar sedan gjorde jag äntligen slag i saken och beställde brödburken som jag nämnde för evigheter sedan och idag har den kommit. Ska gå och hämta den efter kl. 17 idag. Hoppas nu bara att den passar in.

Har nog inte nämnt det tidigare men i många inredningsreportage har jag sett att man använt sig av gamla lakan för att bland annat sy lampskärmar. Förra veckan kom jag på att jag själv hade några fina gamla lakan med spets på nerpackade i en låda på vinden som jag kunde använda till dotterns sänghimmel. Sagt och gjort så gick vi upp på vinden och tog ned dessa. Ska försöka hinna visa resultatet av detta snart. Blev faktiskt ganska så bra. Skönt att man kan återanvända saker ibland och inte bara köpa nytt hela tiden.















http://bloggkartan.se/registrera/12733/kungsholmen

Hatten av för doktorn

Vi hade en helt underbar kväll igår. Var första gången vi var ute tillsammans sedan Ellie föddes. God mat, trevligt sällskap, trevliga lokaler och underbar utsikt - en mycket lyckad kväll. Här kommer en bild på presenten. Måste lära mig att inte snåla så på cellofanen.


T&G

Idag ska jag på ett välbehövligt besök till frisören. Har bara klippt mig två gånger sedan Ellie föddes så det är ett tag sedan sist. Var nog innan jul någon gång. Min frisör kommer inte bli glad när hon ser mitt hår. Jaja, det är bara att klippa av det.

Börjar fundera på om mitt kläd och sko val är särskilt lämpligt idag. Skorna är det definitivt inte eftersom de har öppen tå. Det regnar, blåser och är riktigt ruskigt ute. Jag kommer att frysa häcken av mig bokstavligen. Tyvärr har jag inga lämpliga skor överhuvudtaget. E tycker att jag har hur många par som helst men ändå har jag inga lämpliga. What to do, what to do?


Pysseltips - återvinning

Jag har två lådor proppfulla med pysselgrejer som jag använder när jag slår in paket. Tycker om att anstränga mig lite när jag ska ge bort en present. Ni kanske kan gissa vad jag har tänkt mig för tema till den blivande doktorn. Det tänker jag dock inte avslöja idag men ni får gärna gissa som sagt.

I lådorna har jag bland annat en massa olika snören och band och för att dessa inte ska trassla ihop sig har jag rullat upp de snören som saknar rullar på tomma toarullar. Väldigt praktiskt om jag får säga det själv.


Smakråd efterlyses

E tyckte att jag kunde ha den klänning som jag köpte i helgen på mig imorgon och det är väl det enklaste. Har inte tid att springa runt i massa affärer. Såg dock en jätte fin klänning på Ellos men det är så dags nu. Frågan är nu bara om jag ska bära klänningen med eller utan skärp. Vad tycker ni? Vilken stil är snyggast och passar klänningen till en middag. Klädseln är "valfri".

             

Har även ett vitt skärp som inte är riktigt lika brett som det röda som skulle kunna passa. Har inte tänkt att ha de vita skorna utan ett par bruna med skyhöga klackar. Tur att vi inte ska gå omkring så mycket. Ser också att jag skulle behöva en tur till solariet alternativt några liter brun utan sol :-)

På jakt efter den perfekta klänningen

Håller på och letar klänning eftersom vi ska på disputationsmiddag på fredag. Sommaren är ingen bra årstid för att leta finklänning. Det finns ju i princip bara blommiga i tunt fladdrigt tyg. Inte så lämpligt kanske. Trodde att jag skulle ha något i garderoben så jag har inte funderat så mycket på det, men som vanligt har jag inget att ha på mig. Hoppas att jag får möjlighet att ge mig ut på stan en sväng annars vet jag inte vad jag ska göra. Skullle behöva hitta den där perfekta lilla svarta som man kan ha år ut och år in. Någon som vet var den finns?


Äntligen lite grönt

Bad E stanna till på Plantagen igår så vi äntligen kunde få lite växtlighet här hemma. Har inte haft möjlighet att besöka några blomsteraffärer då han alltid kommer hem så sent att affärerna hunnit stänga. Höll på att få slag när jag fick höra vad de kostade. 99 kr styck för de där taniga sakerna! Jaja, nu har vi lite grönt hemma i alla fall. Blir så mycket hemtrevligare när man får in lite växter tycker jag.


Det bidde ingen solhatt

Det var meningen att det skulle bli en matchande solhatt till linnet men efter två dagars kämpande så hamnade den i soptunnan. Försökte göra ett mönster av en befintlig solhatt och det blev verkligen inte bra. Får se om jag ger mig på det igen eller om jag gör en keps istället.

Istället för en bild på solhatten får ni istället se en filt som jag gjorde till min dotter för drygt ett år sedan.


RSS 2.0