Bilder från ett regnigt och blåsigt paradis
















.


Blå blå vindar och vatten...


             


Doppresenter

Imorgon ska vi på dop. Presentpåsen är packad med en samlingskiva med Gullan Bornemark, en vit ram med ett foto av barnet inuti, ett "Mitt lilla hjärta" och en "Min första skallra".




Äntligen en vettig åsikt i debatten

Förutom det där med fruntimmersveckan. Det har ju faktiskt bara att göra med att det bara är kvinnor som har namnsdag under en veckas tid (förutom Fredrik då). Har väl knappast något med jämställdhet att göra.

Jag önskar att jag var miljardär.

Då skulle jag köpa mig en egen ö, någonstans där det är varmt och gott.

Kolmårdens djurpark

Ellie var fascinerad av djuren men roligast att titta på var linbanan.
























Kreativiteten är tillbaka

Har haft lite torka på sista tiden men nu har jag varit i farten de senaste dagarna. Det senaste jag gjort är detta virkade hjärta som man hänger i barnvagnen eller över skötbordet. Det är virkat i ekologisk bomull.


Sedan har jag även gjort lite smycken. Dels dessa söta pärlarmband som finns att få i flera olika färger och som man även kan kombinera med varandra men jag har även ett armband och ett halsband på gång. Jag väntar bara på en leverans med pärlor m.m. för att kunna färdigställa dessa. Trodde att jag skulle få dem idag men icke.




Ibland har man tur

Vi har letat och letat i en veckas tid nu efter Ellies ena Nike sko. Till slut har vi fått konstatera att den förmodligen följt med till tippen. Idag skulle vi ta en ny tripp dit och av någon anledning hade E inte slängt en av påsarna när han var där förra gången. Döm om vår förvåning när vi hittade skon där. Att den skulle ligga i just den påsen som han inte hade slängt. Ibland har man bara sååå tur. Vi var lite ledsna över att den var försvunnen eftersom det var Ellies första riktiga par skor. Men nu är allt frid och fröjd.



Toodeloo!


Nya skor

Nu har jag äntligen besökt en av Vincents butiker. De hade 50% rea så priserna var ju helt fantastiska. Hade ju först tänkt att köpa den röda sandalen som jag visat här tidigare men hittade sedan en annan röd så det fick bli den andra i brunt istället. Väl hemma märkte jag att jag fått med mig två höger skor hem så det var bara att åka tillbaka. Väl där så köpte jag faktiskt den andra sandalen i rött också, kunde inte motstå. Fick den lite billigare så det var ju bra.






Kolla in min shop...

...det kommer mera så småningom.

shop

Äntligen blir vi av med åbäket...förhoppningsvis i alla fall.

Det är vår sideboard jag pratar om. Verkar vara rätt dött på annonsmarknaden så här års. I våras ringde de nästan direkt efter att annonsen satts ut. Nu ringde det i alla fall en kille som ville komma och kolla på den. Hoppas att han tar den. Den är verkligen i vägen just nu. Vill få den "nya" skänken på plats. Typiskt att E inte är hemma. Tycker egentligen inte om att vara ensam hemma när det kommer hem okända människor. Man vet ju aldrig vem det är som kommer. Nu måste jag gå och plocka ur grejorna som är kvar och torka av den i fall att han vill ha med sig sideboarden med en gång.

Långholmsbadet=packade sillar

Idag har Ellie och jag varit med Maria på Långholmsbadet. Där finns knappt en ledig gräsplätt så man ligger som packade sillar. Blir nog inget ytterligare besök där i sommar eftersom Ellie behöver få lite större yta att röra sig på än 1,5x1,5 m. Varmt som 17 var det men ingen vidare värme i vattnet så det blev inget dopp idag. Imorgon blir det nog en tur till Fredhällsparken och dess plaskdamm istället.

En liten liten mössa bidde det idag

Idag har jag hunnit med att sy en liten mössa till Vincent 3,5 månader och symaskinen krånglade bara lite lite grann. Hoppas att den passar nu bara. Hade tänkt lite fel när jag gjorde skärmen så den blev mindre än jag tänkt men i slutändan blev det nog bättre ändå. Var i alla fall mycket lättare att sy mössan med mindre skärm. Ber om ursäkt för den urusla redigeringen av bilderna men jag har tyvärr inte Photoshop.




Stranden...here we come!

Idag ska vi äntligen gå till stranden. Trots att det ligger en ca 10 min promenad härifrån så har det ännu inte blivit av. Under värmeböljan blev det bara bad i plaskdamm eftersom E jobbade. Vill inte lämna grejor obevakade här i Stockholm som man kan göra "hemma".

Nästan färdig

Nu är skänken i princip klar. Ska bara torka några timmar till och få beslag. Sedan behöver förstås färgen härda ytterligare några dagar innan det är lämpligt att ställa någonting på möbeln. Det blev rätt många lager färg. Det är så dumt att slarva, skulle naturligtvis haft kvistlack från början men jag glömde liksom bort det. Jaja så kan det gå man får lära sig av misstagen istället.

Hade naturligtvis redan tagit bort knopparna och börjat måla innan jag kom på att jag kanske skulle fota också men ni kanske kan föreställa er hur den såg ut.


före


efter

Vi köpte ju ytterligare en möbel fast på Stadsmissionen. Den ska också målas vit men det får bli vid ett senare tillfälle.

Så har vi även målat barnstolen som E fått med sig från sitt föräldrahem. Bidde en liten prinsesskrona på också förstås
:-)




Här händer det inte så mycket just nu.

Håller förnärvarande på att måla en furumöble vit. Det är väl ungefär vad som händer just nu. Tyvärr visste jag inte att den var obehandlad (inhandlad på blocket) så jag hade inte köpt någon kvistlack men tänkte som så att jag börjar måla ändå. Det blev två lager innan kvistlack inhandlats och när jag sedan målat på den upptäckte jag att det krävdes mer än ett lager ovan på eftersom den var blå. Blev många lager färg i slutändan men resultatet blev bra. Hoppas kunna visa upp den här imorgon. Har även köpt nya beslag på Clas Ohlson. Det är verkligen en helt ny möbel. Det blir nog fler furumöbler i framtiden.



God natt!

Ingen idé ifall att det blir regn...

...att putsa fönstren på utsidan. Har dock varit duktig och gett insidan en omgång idag. Vardagsrumsfönstret var i stort behov av det eftersom Ellie brukar stå där och kladda på rutan. Hon lyckades också spy ner ena fönstret när hon var magsjuk och vi har nog inte gjort helt rent efter det. Torkade bara av. Men nu är det i alla fall borta. Utsidan väntar jag nog med i några veckor tills vädret inte är så ostadigt längre.


Det blir ingen gardin

Fick just reda på att det inte blir någon gardin för den finns inte i det måttet som vi vill ha :-( Var helt säker på att den skulle finnas i 150 cm men icke. Jaja får väl hitta något annat istället eller sy något som jag ändå hade tänkt från början. Måste bara få igång maskinen först.

Äntligen Mårbacka

Äntligen har jag fått mina Mårbackapelargoner. Var inne på Klippet igår och såg att de hade jättefina Mårbacka för bara 49.90 kr. Jag slog till på två stycken direkt. De brukar ju kosta nästan det dubbla annars. Åtminstonne om man vill ha fina exemplar. Tycker att de gjorde mycket för köket också. Skönt att få in lite färg.



Förra helgen köpte vi en jättefin hissgardin. Tyvärr var måtten helt fel så vi fick skicka den till E's bror som får ta med en ny, större när han kommer ner nästa helg. Längtar efter att få upp den. Vi vill ju egentligen inte ha några gardiner alls men det blir så varmt i köket på eftermiddagen när solen ligger på så det är nästan nödvändigt och den här var ju väldigt fin så det blir nog bra.

Ett dopp i toaletten

Idag har Ellie för andra dagen i rad låtit nallen bada i toaletten. Aargh, jag blir galen! Å inte går det att tvätta den i maskinen heller så jag har fått doppa nallen i kokande vatten. Hoppas att det hjälper. Det går verkligen inte att vända ryggen till i en sekund längre. Alltid hittar hon på något. En annan favoritsysselsättning är att klättra och klänga på vagnen som vi tyvärr måste ha stående i hallen. Det är ju inte något som man vill att hon ska göra oövervakat precis. Nu är hon i farten igen.


Tjingeling

Kalla fötter

En dag som denna skulle jag gärna vilja ha denna värmesula från Nyttadesign att lägga i tofflorna. Finns att köpa på signerat.se. Är även användbar varma dagar då den går lika bra att kyla som att värma.


Källa: signerat.se

Ett nytt matchande halsband

Jag bestämde mig för att behålla mitt berlockarmband i gult själv trots att det inte är min färg. Men när man är lite solbränd klär man ju i det mesta så det spelar ju ingen roll. Igår kväll (natt) satt jag uppe och gjorde ett matchande halsband, ett kort den här gången. Tyvärr klantade jag mig lite och satte låset på fel ställe så det blir till att trä om det vid tillfälle.


Kattlådan - en lekplats?

Jag ångrar att jag köpte hink och spade till Ellie för nu är hon och gräver i kattlådan med kattbajsspaden så fort hon får tillfälle. Grrr!

Öl och Pluring

Förutom termometern som jag visade igår köpte jag även en flasköppnare och en disktrashållare. Flasköppnaren sitter precis bredvid kylskåpet och är väldigt praktisk så här års när man är sugen på en kall öl. Disktrashållaren som heter Pluring och finns i vitt, svart och krom har jag inte satt upp än för jag kan inte riktigt bestämma mig för placeringen. Får fundera på det ett tag tror jag. Kanske till och med slutar med att jag ger bort den till någon bättre behövande.




Blocket igen

Nu har vi bestämt oss för att sälja våra vardagsrumsmöbler. Mattan och bordet gick direkt, killen hämtade grejorna idag så nu är det rätt så tomt. Hoppas på att bli av med det andra snabbt också så att vi kan köpa nya grejor. Har tittat in en del saker idag och gjort en skiss över vardagsrummet för att se hur det kommer att bli. Om någon är intresserad av möblerna är det bara att kolla på Blocket.


Äntligen vet jag vad det är för temperatur ute

Ni kanske kommer ihåg att jag visade en jätte snygg termometer från Formodesign för evigheter sedan. För någon vecka sedan gjorde jag slag i saken och beställde den och i förra veckan fick den äntligen sin plats i vårt köksfönster. Det är så skönt att äntligen veta vad det är för temperatur ute (väderleksrapporterna ger jag inte mycket för). Jag klär mig i och för sig alltid antingen för kallt eller varmt men nu kan jag ju komma lite närmare rätt klädsel än förut i alla fall :-)


En till mössa

Fick låna en symaskin i helgen så jag kunde sy en till mössa. Måste verkligen lämna in min på lagning för det kliar i fingrarna. Den här mössan får Ellie dock inte behålla för den ska en kompis till henne få. Hoppas att hon gillar den. Mössan är vändbar så det är som två mössor i en. Man kan också variera genom att antingen ha skärmen ner eller upp.




Jag smälter bort...

...men man ska ju inte klaga när värmen väl är här. Bäst att njuta så länge det varar. Vi flyr stan över helgen och hoppas på fint väder.

Trevlig helg!

En mycket svettig dag.

Det började med att jag och Ellie cyklade iväg till Sickla för att hälsa på M. Det dröjde inte länge innan jag dröp av svett. Dels på grund att jag knappt rört på mig på över två år men också för att det var så otroligt kvavt. Luften stod i princip still. Det var lite knepigt att ta sig till Sickla på cykel. Man var verkligen tvungen att veta hur man skulle åka för att inte hamna helt fel. Åkte naturligtvis fel vid Slussen så jag höll på att hamna ute på vägen. Det var bara att vända. Hade hoppats på att Ellie skulle sova större delen av vägen men det gjorde hon naturligtvis inte utan slumrade så sött in när vi i princip var framme. Det var bara att lägga henne på M's säng. Medans Ellie sov hade vi "syjunta". Jag broderadade (fick tips på stygn från M som är textilslöjdlärare) och M stickade.

När E väl vaknade gick vi iväg till Sickla sjö och hade picknick. Det blev en snabbis eftersom vi skulle vara på sjukhuset kl.14.45. Vi blev lite sena så jag cyklade på som 17. Nu badade jag i svett. Naturligtvis blev det broöppning, varför blir det alltid det när man är sent ute? Jag fick i alla fall en ursäkt till att vi var sena. Ringde och meddelade att vi skulle bli 5-10 min sena och fick sedan pinna på som 17 igen.

Väl framme på sjukhuset fick vi mycket goda besked. Hon väger nu 7,8 kg vilket innebär att hon äntligen petat sig över -3-kurvan. Det innebär också att hon gått upp ca 900g på en månad vilket inte är illa för en 15-månaders. Hon hade växt rejält på längden också vilket jag misstänkt dels för att jag såg att hon nu är längre än vad matbordet är högt, vilket hon inte var förut, men också för att jag tyckt att hon sett smalare ut den senaste veckan. Längdmässigt ligger Ellie nu prick på -1-kurvan och likaså huvudomfånget. Vilket fantastiskt härligt besked så här innan helgen! Ska fira genom att gå ut och köpa glass när E kommer hem.

Positivt var också att Ellie inte lät ett dugg "pipig" i andningen trots att hon inte fått ventoline på 9 h eftersom jag glömde att ta med hennes inhalator när vi åkte iväg idag.

Det är den övre av de två kurvorna dvs. kurvan för korrigerad ålder som man går efter.


RSS 2.0