Inte alltid roligt i parken

Var i Rålis idag och lekte. Det var kul i början tills vi stötte på några puppfostraade och elaka ungar. En del föräldrar uppfostrar verkligen inte sina barn, de är mer intresserade av att sitta och sola och fika än att ha koll på vad deras ungar sysslar med. Vi gick hem till gården istället där barnen är snälla och föräldrarna säger till dem om de inte uppför sig. Är inte så sugen på att gå till parken mer men det måste man väl antar jag. Det gör verkligen ont i hjärtat när någon är elak mot ens barn och hon blir ledsen.

Underbara flickkläder

Är själv hemma med Ellie helgen. Ganska skönt än så länge faktiskt. Bad E att han skulle handla lite kläder till Elllie eftersom han ändå skulle ner på stan men de hade inget av det jag ville ha. Kanske inte kommit in ännu?

248682319673329060329045

Kläderna kommer ifrån Kapp Ahls Vintage kollektion (förutom jackan som är ur det vanliga sortimentet). Gillar verkligen den.

Tycker det är konstigt...

...att folk kan se att ett barn är en kille fast det har en lååång blond kalufs (och ser ut precist som en tjej) men inte kan se att ett barn är en tjej fast det har långt lockigt hår och röda kläder. Om ni inte vet vad ett barn har för kön så låt bli att säga hon eller han då för 17! Är trött på att andra föräldrar tar mig lilla söta docka för en kille. I vinter har hon haft en lila mössa med rosa hjärtan (och blå overall) och folk har ändå sagt han. Är det många som sätter på sina killar en sådan mössa eller?

Tittar solen fram ändå?

Vi hade bestämt oss för en innedag med fokus på deklarationen, men nu verkar solen behaga titta fram ändå så det blir allt en sväng ut någonstans. Får se om vi plockar fram cyklarna eller inte. Har i alla fall hunnit med att sortera och slänga kvitton från typ 10 år bakåt i tiden. Måste ha koll på alla kvitton i och med lägenhetsförsäljningen förra året. Nu ska de bara sorteras i högar 1, 2 osv. till 5 år innan lägenhetsköpet å så ska deklartionen fyllas i så klart. Hoppas på att bli klara med detta idag, vi brukar vara ute i sista minuten i vanliga fall men då handlar det ju oftast om att bara sätta sin lilla kråka på deklarationen och skicka in den.

Igår var det exakt ett år sedan vi flyttade till vår nuvarande lägenhet. Då var det 21 grader varmt och strålande solsken berättade mamma som skrivit upp det i sin kalender. Lite skillnad mot nu. Tror att det var 2 grader i morse men nu när solen tittat fram är det förstås lite skönare.

Sthlm by night


I lördags gjorde E och jag stan osäker...i alla fall en liten stund.


Natten spenderades på nya Courtyard Marriott hotel




Det enda som saknades var badkar
...och Ellie


Dagsutflykt till Djurgården och Skansen i det underbara påskvädret













Ett helt nytt rum

I helgen fick vi hjälp av mamma och J med att tapetsera över den hemska kaffelattefärgade väggen i köket. Det blev som ett helt nytt rum, så ljust och underbart.




Tapet från Jane Churchill


Balkongdags?

Vi går och väntar på att få besked om när vår balkong kommer att sättas upp. Tyvärr har det dragit ut på tiden eftersom det varit överklaganden från några i föreningen så vi vet inte om vi ens kommer att få dem nu till våren eller om vi måste vänta till i höst vilket vore trist. Är så sugen på att börja inreda balkongen. Det riktigt kliar i fingrarna. Dessutom hade det ju varit supermysigt att sitta på balkogen nu i helgen när det varit så fint väder, men men...Grannföreningen har börjat med sina balkonger så snart får vi i alla fall se hur fint det kommer att bli även hos oss.


Rottingfåtölj Agen från Ikea


Rottingfåtölj Hästveda från Ikea (vet inte vilken av dem jag ska välja ännu.
Tänkte ha två stycken på balkongen)


Kudde från Ikea (att lägga i rottingfåtöljen)


Solcellslampa från Ikea


Vindskydd från Ikea


RSS 2.0