Mitt första par muddar

Nu har jag äntligen färdigställt mitt första par stickade muddar. Det var inte det lättaste garnet jag valt att sticka med och stickorna jag blivit rekommenderad var alldeles för små så det blev till att köpa ett sett nya. Inte var de billiga heller. Men, men, förhoppningsvis har jag nytta av dem i framtiden. Det blev faktiskt en hel del garn över så det kanske blir fler muddar så småningom.

       Sticade muddar i rosa och brunt  

Så kommer här äntligen en bild på kjolen som jag sydde till Ellie för en evighet sedan och som hon spydde ner första gången hon använde den. Tyvärr har jag en väldigt motsträvig modell nuförtiden som bara ska komma och sätta sig i mammas knä så fort kameran åker fram (vilket iofs är trevligt). Eller göra vad som helst förutom att posera för kameran.

 

 






Man skulle kunna tro att det är skönt att vara man och barnledig i nästan en vecka

Men det är det inte. Nu får ni komma hem tycker jag!

Vad ska jag göra med 8 st fågelburar?

Jo jag ska inreda med dem förstås. Ja inte alla men några stycken. Resten ska jag sälja vidare. Har en annons ute på blocket med två burar och lite annat smått och gott för den som är intresserad.

Nu tror ni väl att jag har gått och blivit skvatt galen...

...men idag har jag gått och köpte mig 8(!) stycken fågelburar. Vad ska hon med dem till undrar ni väl då. Det får ni se så småningom...


Nattinatti

En riktig utmaning

Jag har varken tid eller lust att hålla på med bloggen för tillfället. Får se om jag kanske till och med lägger ned bloggandet helt och hållet, måste tänka över det lite. Men nu har jag ju blivit utmanad av Caroline så då måste jag ju skriva ett inlägg.

Kopiera detta till din blogg,
           Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
           Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
           Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
           Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav
           som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
           Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
           som svar (förutom på fråga 1).


           1. Vad heter du: Annelie
           2. Ett ord på fyra bokstäver: Alla
           3. Flicknamn: Annabelle
           4. Pojknamn: Alfred
           5. Yrke: Arkitekt
           6. Färg: Azur
           7. Klädesplagg: Annorak
           8. Mat: Annanaspaj
           9. Sak i badrummet: Aceton
          10. Plats/stad: Avesta
          11. En orsak att vara sen: Arg
          12. Något man skriker: Attans!
          13. Film: A night to remember
          14. Något man dricker: Amarone
          15. Band: Aha          
          16. Djur: Apa
          17. Gatunamn: Arbetargatan
          18. Bil: Audi
          19. Sång: Annabelle Olsson

Jag utmanar My Colourful Days, Baby you can call me Sven..., Guldkragens, Janina, Min Stjerna

Söta förvaringsboxar

Som ni kanske minns så fick jag några tapetprover gratis hos B&W för ett tag sedan. Nu har jag äntligen fått tummen ur och klätt in några lådor från Ikea i dessa. Visst blev de fina? (ursäkta den dåliga bilden som togs i all hast)


Förvaring

Passade på att fixa en söt förvaring till mina virknålar häromdagen. Tog en tom hushållspappersrulle och skar isär samt satte spillbitar av tapet utanpå och simsalabim...


Igår kom jag hem helt utmattad efter att ha trängts med en massa tanter...

...på syfestivalen i Kistamässan. Jag var där med M och kikade runt i några timmar. Till att börja med kändes det som att det var quilting för hela slanten (lappteknik för er som inte vet det). Men när vi hade traskat runt några varv så började man hitta guldkornen. Jag som var ute efter lite av varje hittade en hel del godbitar. Det fanns några utställare som sålde väldigt fina trikåtyger. Det är svårt att få tag i det i syaffärerna i Stockholm så det var ett riktigt Mecka för mig. Det fanns så otroligt mycket fint så jag hade nog kunnat förköpa mig totalt. Fick dock lägga band på mig och begränsa mig till några få. Det ska ju finnas tid till att använda allt och plats att förvara det också.

 


Förutom tygerna köpte jag även några fina garnnystan som jag ska sticka muddar av samt mönster till en Amigurumi (virkad figur).


I de pärlshoppar jag ville titta i var det nästan omöjligt att ta sig fram så det blev inget sådant den här gången. Men tydligen så är det Syfestival även på våren så det kanske blir en tripp dit då också.

Syfestival

I helgen är det syfestival i Kista, ett hett tips för alla er pysselälskare där ute. Det är alltså inte en mässa bara för dem som syr utan där finns nog det mesta en pysslare kan önska sig. Själv ska jag dit på lördag. Kanske ses vi där?


Nytillskott i garderoben

Härmodagen sydde jag en söt liten kjol till Ellie i bredspårig brun manchester. Det är så svårt att hitta kjolar i hennes storlek så då är det ju lika bra att sy själv. så får man dem som man vill ha dem också. Den spydde hon ner precis när E parkerade bilen utanför S och J igår så det var inte lång stund hon fick ha den på sig. Inte hade vi några extrakläder med heller eftersom vi inte tänkt vara borta någon längre stund. Det är så typiskt. Annars släpar man ju runt på den där skötväskan och dess innehåll överallt men just när man behöver den, då är den förstås inte med. Som tur var så var det varmt hemma hos S och J så det gick ju bra i alla fall.

Började på en klänning till Ellie idag. Mönstret har jag köpt på Stoff och stil och likaså tygerna. Eftersom jag hade precis så att det räckte av det ena tyget så krävdes det en stunds pusslande med mönsterbitarna innan jag kunde sätta saxen i tyget. När jag klippt ut nästan allt så ser jag att jag vänt det ena bakstycksdelen åt fel håll. Jag har alltså två stycken höger bakstycken. F-N! Ja det är bara att beställa mer tyg. Det är så trist bara för annars hade den ju varit färdig nu. Ska försöka lägga upp lite bilder så småningom.


Inget vidare väder

Vädret är ju som bekant inget vidare så vi har fått massor gjort, väldans bra med lite regn och rusk ibland. Vi har gjort så fint på vinden. Nu är det bara några lådor som ska till loppis som står och skräpar där. Hoppas att det blir fint väder imorgon eller nästa helg så att vi kan åka till någon bakluckeloppis och sälja skräpet till folk som vill ha det. Vi hade tänkt besöka Bondens egen marknad på söder idag men eftersom Ellie somnade i bilen på väg till tippen så hoppade vi det och uträttade några ärenden istället. Vi kikade bland annat in på Zetas ute i Kungens kurva. Naturligtvis glömde jag att ta med kameran från bilen annars hade ni fått se massor av fina bilder därifrån. Jag blev lite inspirerad av bloggen Ebbas änglar (som förresten gör de allra underbaraste, finaste ängladockor) som varit ute i skogen och plockat lingonris och gjort kransar av så vi köpte två stycken hjärtan i mossa. En för att hänga i vardagsrumsfönstret (letar med ljus och lykta efter en lämplig hängampel dit men det verkar vara ont om dem) och en till att hänga på toalettdörren så att gästerna inte går in i städskrubben av misstag.


Blogaward

För en tid sedan fick jag ett blogaward av min vän som har bloggen My Colourful Days. Tackar tackar! Jag fick ett när jag nyss startat min blogg men jag fattade väl inte riktigt vad det gick ut på. Det tar ett tag innan man kommer in i bloggvärlden:-)

När det gäller det här blogawardet ska man visst avslöja tio saker om sig själv so here goes (för er som känner mig är det väl iofs inga hemligheter direkt):

1. Jag har gjort lumpen

2. Jag tycker inte om ytliga, omoraliska och otrevliga människor som inte tar sig tid att se vad som döljer sig under ytan.

3. Jag tycker om trevliga, varma och förstående människor. Sådana som kan sätta sig in i andra människors situationer.

4. Min första älsklingsfärg var såvitt jag vet röd. Jag drömde om att få en röd cykel, men det fick jag aldrig. Fast nu har jag en som jag köpt själv så då fick visst jag min röda cykel till sist :-)

5. Min nuvarande favorit färg är rosa. Under många många år var det blått som hägrade. Fast egentligen tycker jag om alla färger bara de är på rätt plats.

6. Jag har i min ungdom utövat konstsim. Nu blev ni allt förvånade va :-)

7. Jag älskar att pyssla...men det har väl knappast undgått någon.

8. Jag har varit tillsammans med min sambo i 9(!) år. Vi träffades i september 2009. Time flies...

9. Jag har snurrat 31 varv runt solen.

10. Jag har världens bästa och underbaraste dotter som tyvärr föddes 3,5 månader för tidigt så hon har haft en tuff start i livet och fått utstå mer än de flesta behöver göra under en hel livstid. Hon är en sådan kämpe och en riktig hjälte. Ett sant mirakel *kärlek*.

Jag skickar vidare bloggutmärkelsen till en nystartad blogg:

"Mina dagar som mammaledig"


RSS 2.0