Calle Schulman slår huvudet på spiken

Läs gärna den här mycket tänkvärda artikeln skriven av Calle Schulman. Väldigt träffsäkert och aktuellt ämne. Jag har tidigare inte varit särskilt förtjust i bröderna Schulman men efter att ha läst Alex nya blogg och denna artikel av Calle så är jag beredd att ändra uppfattning om dem. -"When I'm wrong, I say I'm wrong" ;-)


Tjingeling


Ibland undrar man hur de tänker

På sjukhuset alltså och det är samma sak hos tandläkaren. Alltid får man vänta och vänta. Idag hade jag tid för provtagning kl. 12 och sedan öppnade inte återbesöksmottagningen förrän kl. 13 men jag gick dit direkt efter provtagningen (som tog ca 3 sekunder btw) och anmälde mig i receptionen. När jag kom dit var det inte en kotte där men undan för undan fylldes väntrummet på. Och undan för undan blev alla inkallade utom jag. Först efter 1,5 h fick jag komma in till doktorn och det besöket blev som vanligt kort (man undrar vad det är som tar sådan tid för alla andra). Som vanligt kunde man inte säga riktigt vad det var men min snabbsänka låg lite högre idag än igår (8 i jämförelse med 5) så han (doktorn alltså) misstänkte väl att det var något virus och inte magkatarr som de pratade om på akuten. På två dagar har jag alltså spenderat nästan 5 h på sjukhus helt i onödan.


Japp, så har man spenderat kvällen på akuten...

Har haft magsmärtor sedan igår som kommer i intervaller med illamående som följd. Gick till jobbet ändå men i slutet av dagen blev det bara för mycket så E fick komma och hämta mig. Kunde inte fokusera på arbetet. Väl hemma ringde jag sjukvårdsupplysningen som rekommenderade mig att uppsöka läkare. Så jag traskade iväg till närmaste akutmottagning som tack och lov bara ligger några minuters promenadväg hemifrån. Väl på akuten gick det överraskande snabbt att få komma fram till receptionen. Det var bara ett nummer före mig och den tanten tog visserligen en evig tid på sig men sådant får man ha överseende med ibland. När det väl var min tur fick jag, efter att ha berättat varför jag var där, instruktionen att jag inte fick äta eller dricka något från och med NU. -Följ sedan den gröna linjen till kirugren...o-k-e-y!? Låter inte bra! Jaja, jag ska fatta mig kort. Proverna såg väldigt bra ut så det de misstänker är att jag har magkatarr eller att det är något med gallan. Ska dit på återbesök imorgon. Så så är det med det!

Tjingeling


Män som hatar kvinnor

Ja jag vet, alla andra har väl sett den redan men jag har inte velat se den eftersom jag inte gillade böckerna. Jag tycker att Stig Larsson skriver (läs skrev) på ett väldigt onaturligt sätt vilket irriterade mig mycket när jag läste serien. Det kanske låter snobbigt men allvarligt, vem titulerar folk fröken, konstapeln osv. nuförtiden? Inte är det många i alla fall. Filmen var dock bra mycket bättre än böckerna men vissa scener får en verkligen att må illa.


Färdig...eller?

Nu är halsduken i alla fall färdigstickad. Funderar nu bara på om jag ska virka någon snygg kant i ändarna och/eller virka en blomma och sätta i ena änden som dekoration. Förslag mottages tacksamt.

Halsduk stickad i Eskimo från Drops/Garnstudio


Babyskor

Jag är egentligen emot att sätta på bebisar skor, de kan ju ändå inte gå så varför då klämma in dem i ett par skor. Dessa strumpor som ser ut som skor är dock supersöta. Finns att köpa hos bland annat Haléns.


Mary Janes Brights sockar 0-12 månader
Källa: www.haléns.se


Mera stickat

För en tid sedan visade jag ju vad jag stickat till Ellie. Nu håller jag på att sticka en likadan halsduk till mig, fast större förstås. Jag gjorde den i Eskimo från Drops och stickar på stickor 8 med 16 maskor (egentligen 17 för jag råkade räkna fel och orkade inte repa upp, det ska egentligen vara ett jämnt antal eftersom de ska delas på hälften på ett ställe). Det är enbart rätstickning så det är verkligen superenkelt. Vem som helst klarar av att sticka den här halsduken. Jag lovar. Bild kommer senare förstås.


Tjingeling!

Äntligen lite nytt

Ja jag vet. Jag har varit urdålig på att färdigställa mina grejor. Igår gjorde jag i alla fall ett armband som ni tidigare sett här i grått. Nu gjorde jag det i rosa och om jag får säga det själv så blev det riktigt snyggt. Har gjort ett till mig själv också ;-) Det finns nu att köpa i shoppen.


225 kr


Igår hade vi vänner över på middag

Det var riktigt trevligt. Till förrätt hade jag köpt levin i en bageributik på Scheelegatan som säljer stenungnsbakat bröd. Gudomligt gott. Till det hade jag gjort en röra att bre på:

200 g feta ost
2 röda paprikor
1 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2-4 msk olivolja

Dela paprikorna i halvor och grilla tills skalet blivit svart. Lägg dem i en påse i några minuter. Dra sedan bort skalet. Dela sedan paprikan och chilin i mindre bitar och mixatillsammans med fetaosten. Blanda i olivolja tills röran fått en bra konsistent. Klart!

Supersmarrig röra som passar både på bröd, som dipp och som sås.

Det blev även risotto och "kyckling med sting", en supergod rätt som min pappa brukar göra. Till efterrätt bjöd vi på choklad cheesecake.

Chokladcheesecake i glas
Källa: www.arla.se

Den var helt ok men om jag ska göra den någon mer gång så ska jag ta i mer choklad. Fördelen var att den var väldigt lätt och smidig att göra.

Idag blir det städning på gården, sedan ska vi träffa några bekanta och deras barn i parken.


Tjingeling!


Det är tur att vi har Dirty Dancing...

...hur skulle vi annars kunna klara oss utan Patrick Swayze?


Är julen snart här eller är jag ute i väldigt god tid?

Hittade den här snygga löparen på Haléns.


Källa: www.halens.se

Nu är snart alla möbler på plats.

Nu har vi fått hem soffbord och två stolar som ska målas vita. Nu väntar vi bara på soffan, spända av förväntning :-) Våra grannar undrar nog vad vi ska med alla furumöbler till som vi släpar hem, men vi målar dem ju vita förstås då blir de så fina så fina.

Ellie har mått bättre idag. Bara lite hosta, snuva och nysningar. Pigg har hon varit i alla fall och matlusten har det inte varit något större fel på. Särskilt inte om det vankas pizza eller godis. Hon är en riktig liten gottegris, bustrollet.


Lite upp och lite ner

Vi hoppades att Ellie var på bättringsväg men idag har hon dock varit lite sämre. Hostat lite och varit slemmig, snorig och mer pipig (andningsmässigt alltså, vet att folk brukar tolka det som grinig). Hoppas bara att det inte blir sämre. Vi får mäta saturationen i natt igen för att se så hon inte ligger för dåligt till. Hon har legat helt ok de tidigare nätterna vilket ju är bra.

Idag blev vi äntligen av med våra satsbord. Har haft ute dem i två omgångar på Blocket och nu äntligen var det några som slog till. De var nog de sista av våra "gamla" möbler som lämnade oss. Nu är det bara "nya" grejor. Vi tyckte att det var väldigt skönt att bli av med soffan förra helgen eftersom den är så förknippad med tråkiga minnen för att inte tala om totalt nerspydd och sönderklöst. Den nya soffan kommer på tisdag vilket ska bli jätte skönt eftersom vi då äntligen kan få lite ordning i vardagsrummet. Har kollat in ett soffbord på Blocket också som vi funderar på att köpa. Vet dock inte om det blir för högt. Soffans sitthöjd är 45 cm och bordets höjd är 55 cm.


Världens sötaste

Vi vill inte att Ellie står upp i kökssoffan eftersom hon då kan ramla och slå sig rätt så illa. När hon för femtioelfte gången idag klättrade upp i soffan och ställde sig upp så sa jag till henne: -Titta mamma i ögonen och lyssna nu. Sitt ner i soffan annars får du gå ner på golvet. Vad tror ni då att hon gör. Jo lutar sig fram och pussar mig rätt på munnen. En sådan lite spjuver. Hon vet redan vilka knep hon ska ta till för att man ska smälta. Det riktigt glittrade i ögonen på henne efteråt. Hon var mycket nöjd med sig själv.


Ibland undrar jag

om folk riktigt förstår vad deras handlande kan leda till. Vilka följder sårande ord och tonfall kan få.

Hosta och snuva

Ellie började hosta igår när vi åkte i bilen. Vi hoppades på att det var för att hon blev illamående av bilåkningen men sådan tur hade vi såklart inte. Hon har hostat lite i natt och nu på morgonen är hon rejält snörvlig, nyser och hostar. Har inte någon feber ännu och är pigg och glad än så länge så det är bara att hålla tummarna för att det inte behöver bli någon sjukhusvistelse den här gången. Det är när hostan slår till som vi vet att risken för det är stor men förhoppningsvis har hon växt tillsig tillräckligt för att klara av det. Det är flera som har varit dåliga på jobbet så det är förmodligen därifrån det kommer, trots att jag spritat mig som en galning. Vi måste helt enkelt vara väldigt otursförföljda.

Jag har varit lite dålig på att uppdatera

som ni kanske märkt. Det beror på att jag börjat jobba så jag har helt enkelt inte haft tid eller lust för den delen. Förhoppningsvis kan jag göra några inlägg längre fram i veckan då jag kommer att vara ensam hemma igen.

Toodeloo!


Bedårande barnkläder


Foto: www.lindex.se

Foto: www.laredoute.se

Foto: www.ellos.se


Foto: www.babyshop.se





Efter

Nu kommer äntligen bilder på vårt "nya" matbord. Nu saknas bara två stolar så är matgruppen komplett. Velar lite fram och tillbaka om vi ska ha pinnstolar eller stolar med klädd sits. Vi behöver också byta ut vår köksklocka. Därför säljer jag den gamla som är i valnötsfanér eller laminat, är osäker på vilket. Den är köpt på Inneboende. Är du villig att ge 100 kr för den så är den din. Maila till [email protected].






RSS 2.0