Fjäderholmarna, fy f...

...arao!

Vi hade tänkt oss en trevlig tripp ut i Stockholms skärgård idag och eftersom vi inte gjort det tidigare tänkte vi börja lite lätt med Fjäderholmarna endast 25 min båtresa från Slussen. För att överhuvudtaget vara säkra på att komma med båten stod vi redan 45 min innan avgång och väntade på kajen. Och tur var det för det var pintjockt med folk bakom oss när båten äntligen behagade dyka upp.



Det var inte kul att vänta på båten


Väl på båten var det knökatjockt och Ellie var i sitt esse och skulle klättra och klänga överallt. Hon var väl hyfsat nöjd med att stå och titta ut genom fönstret ett tag men sedan tappade hon intresset för det och ville gå omkring bland allt folk vilket inte var särskilt lämpligt. När hon inte fick som hon ville eller när hon såg något intressant gav hon upp gälla skrik som nog hördes ända till Åland.



Det var roligt att klättra, ett ta i alla fall


Väl iland var väl även själva ön en besvikelse. Fullt med folk och inte ett sandkorn i sikte. Bara klippor. Skulle nog kollat efter lite noggrannare innan vi åkte. Då hade jag ju  i alla fall inte behövt släpa med hink och spade helt i onödan.

Vi hittade en liten gräsplätt full med Kanadagåsbajs där vi slog oss ner för att inta vår medhavda matsäck. På andra sidan gångstigen satt några idioter och kastade mat till fåglarna. Maten hamnade precis bredvid vår filt varför vi snart hade en hel skock med Kanadagäss över oss. Så smart!



Fåglarna var i alla fall roliga


Sedan blev det väl inte så mycket mer än så. Klockan började bli mycket. Det var varmt. Solen brände och Ellie var inte särskilt road. Till toaletterna var det milslånga köer liksom till rökeriet så det blev inget med det. Han dock med ett toalett besök strax innan båten skulle avgå.

Här kommer nog den värsta delen på hela resan. Kön för att stiga på båten. Vilket kaos! Man tycker ju att de borde vara vana och kunna strukturera upp det på ett bättre sätt. E och Ellie hade som tur var ställt sig i kön, nästan längst fram, medans jag stod i toalettkö i 30-45 min. De stod dock rätt långt ut eftersom E inte ville att Ellie skulle behöva vara i solen. Sedan ska man ju inte tro att alla ställer sig snällt sist i kön. Neej då! Vissa är tydligare bättre än andra så de behöver inte köa utan kan tränga sig in långt fram i kön trots att de kommer precis innan avgång. Det spelar ju ingen roll att andra väntat i över en halvtimme. Sedan ska man ju heller inte tro att det tas någon som helst hänsyn till att några med barnvagn väldigt långt fram i kön försöker ta sig fram utan alla tränger på som sjutton bakifrån istället för att snällt vänta på sin tur. Fy det blev inte någon särskilt trevlig dag. Det är säkert jätte trevligt att åka dit utan barn men med är det inte ett ställe jag rekommenderar. Särskilt inte en sådan här varm dag då de inte ens finns någon möjlighet för småbarn att få doppa fötterna i vattnet.

Tjingeling!


Kommentarer
Postat av: Peter

Hej, många fina bilder på denna blogg! Har en serie bilder från fjäderholmarna på länken.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0